2011-04-27 10:30:06• hírek • MTI/Reuters

Feltörték a Sony PlayStation játékhálót

Az internet történetének egyik legnagyobb adatlopását szenvedte el a Sony Corp. online játékhálózata. A feltételezések szerint mintegy 77 millió felhasználó neve, lakcíme és valószínűleg hitelkártya hozzáférése került illetéktelen kézbe.

A Sony április 19-én szerzett tudomást a PlayStation Network játékhálót ért támadásról és azonnal le is állította azt. Az adatlopásról azonban csak ezen a héten kedden tájékoztatta a nyilvánosságot.

A "jogosulatlan személy" neveket, címeket, email címeket, születési dátumokat, felhasználó neveket, jelszavakat, bejelentkezési kódokat és egyéb adatokat szerzett meg - közölte a Sony PlayStation blogja. A Sony szóvivője szerint több napos nyomozást követően derült ki, hogy felhasználói adatok kerültek illetéktelen kézbe.

A PlayStation játékhálót 2006 őszén helyezte üzembe a Sony. A szolgáltatás játékok, zeneszámok és filmek letöltését és PlayStation konzollal többszereplős online játékokban való részvételt tesz lehetővé díjfizetés ellenében. A Wedbush Securities becslése szerint a Sony évi 500 millió dollár bevételre tesz szert a szolgáltatással.

A portál a 2011. március 20-i állás szerint 77 millió, 90 százalékban európai és Egyesült Államokbeli felhasználóval rendelkezett. A legnagyobb internetes biztonsági információs portál a SANS Institute kutatási igazgatója szerint valószínűleg az internet történetének legnagyobb adatlopásáról van szó.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: