2010-02-10 09:49:50• hírek • Szatmar.ro

Feltételekkel támogatná Mikolát Csehi

A megye legjobb csapata nyárig maradhatna Mikolában.

Mióta a település vezetői hagyták lassan kimúlni a város reprezentatív labdarúgó csapatát, az Olimpiát, azóta a Mikolai Turul számít a megye első számú futballcsapatának, mivel kétszer is feljutott a harmadik osztályba. Az első nekifutásra az egyesület nem is bírta a magaslati levegőt és úgy tűnik, így van ez a másodjára is. A gond nem is feltétlenül a szakmai résszel van, mivel a csapat még kivívhatja a bennmaradást. A legnagyobb gondot az okozza, hogy a klubkassza kong az ürességtől. Már a nyáron is kérdéses volt, hogy el tud-e indulni a harmadik ligában és a helyzet azóta sem javult. Sőt.

A klub vezetői mindenütt kilincseltek már, újdonság viszont, hogy Csehi Árpád megyei elnök most talán hajlandó segíteni. Azzal a feltétellel, ha a gárda ősszel Szatmárnémetibe költözik. Pontosabban, ha átadja a helyét a megyeszékhely egy csapatának.

„Az már többször is bebizonyosodott, hogy Mikola község nem tud egy harmadik ligában szereplő csapatot fenntartani, és ennek fényében  kell leülnünk tárgyalni az együttes vezetőivel. A kérdés az, hogy arra kell-e most a pénz, hogy tisztességesen kihúzzák a 2009-2010-es idényt és ősszel a megyei bajnokságban folytatják tovább, vagy hosszabb távon képzelik el a harmadik osztályos folytatást - utóbbi variánssal az előbb elmondottak alapján semmiképp nem tudunk egyetérteni. Meg kell néznünk azt is, vajon nem egy fuldoklónak dobott lyukas mentőöv-e az anyagi támogatás.  Létezik egy harmadik megoldás is: bennmaradnak a ligában és ősszel esetleg átadják a helyet egy szatmárnémeti gárdának, amit megint csak támogatni tudunk. Szándékaim szerint csütörtökön ülök le a klub vezetőivel mindezeket megtárgyalni" - mondja Csehi.


Mikola ilyen formában nem kell senkinek
Mikola ilyen formában nem kell senkinek


Mint Dobos Csaba klubelnök elmondta, számára mindegy milyen konstrukcióban kapják a támogatást, csak tudják befejezni a szezont. Felmerül ugyanakkor a kérdés, hogy milyen játékosokkal kezdi meg a február 25.-én startoló szezont a csapat, mivel a futballisták nagy része már szétszéledt.

Végezetül pedig kérdés, mi van akkor, ha a haldokló egyesület nem tudja megtartani a helyét a harmadik osztályban. Akkor mit ad át egy szatmári egyesületnek? Nem lenne jobb végre már hosszabb távú koncepciókban gondolkodni és főleg támogatni a szakmai munkát ott, ahol az tényleg létezik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: