2008-01-15 18:32:04• hírek • Szatmar.ro

Februárban munkahelybörze Rómában

A Fejlesztési, Középítkezési és Lakásügyi Minisztérium a 2008-as év elsődleges prioritásaként kezeli az uniós források hatékony lehívását– jelentette be Borbély László a Szövetség heti bukaresti sajtóértekezletén.

A miniszter elmondta: a Regionális Operatív Program esetében nem tapasztalhatók lemaradások. Eddig 56 regionális és helyi infrastruktúra javítását célzó pályázat érkezett be, amelyek jelenleg értékelési fázisban vannak. Az 56 pályázat megvalósítására elkülönített pénzösszeg becsült értéke körülbelül 700 millió euró.

A ROP Borbély László szerint egy teljes egészében decentralizált program, amelyben a döntések helyi, regionális szinten születnek. Nemcsak a pályázatok fontossági sorrendjének megállapítása, hanem a licitek megszervezése is a helyi intézmények felelőssége. - A tavaly 250 pályázat előkészítésére 110 millió új lejt adtunk, a pályázatok kiírásáért az önkormányzatok felelnek – hangsúlyozta a miniszter.

Az építőiparban tapasztalható humánerőforrás-problémával kapcsolatosan Borbély László elmondta: a Munkaügyi Minisztérium honlapján a múlt hét óta megtalálható egy, a romániai munkaerőpiac, főképp az építőiparban található helyzet felmérését célzó kérdőív. A kérdőívet a minisztérium több mint 2000 céghez küldte ki.  Továbbá, február elején Rómában egy, az Olaszországban dolgozó romániai munkásokat megcélzó munkahelybörzére kerül sor.  Jelenleg a Foglalkoztatási Hivatal honlapján (www.anofm.ro ) elérhető a cégek által szabadnak minősített munkahelyek jegyzéke.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: