2012-12-22 14:56:29• hírek • MTI

Félt a világvégétől, ezért felgyújtotta magát

Egy munkanélküli férfi benzinnel lelocsolta, majd felgyújtotta magát az állítólagos világvége miatt pénteken a kelet-ukrajnai Luhanszk megye egyik kistelepülésén.

A megyei rendőrség szerint a 45 éves férfi előtte élettársával italozott, azután követte el az öngyilkosságot. Összeégett holttestét egy családi házban találták meg Szokolohorivka faluban. Szomszédai elmondása szerint a férfi gyakran beszélt a világvége eljöveteléről, és arról, hogy öngyilkosságra készül.

A 2012. december 21-i világvége eljövetele az alapján terjedt el világszerte, hogy ekkor ér véget a maja kalendárium egy csaknem négyszáz éves ciklusa.

Az ukrán közvéleményt már hónapok óta foglalkoztatta a világvége, ám a felmérésekből úgy tűnik, ahogy közeledett a napja, úgy hagytak alább egyre inkább az aggodalmak.

A Research & Branding Group közvélemény-kutató cég szeptemberi felmérése szerint az ukránok több mint egyharmada akkor még biztosra vette, hogy még idén bekövetkezik a világvége, decemberre azonban az apokalipszisben hívők száma jelentősen csökkent. Ugyanezen közvélemény-kutató e havi felmérésének az lett az eredménye, hogy az ukránok 85 százaléka egyáltalán nem készül a világvégére.

A hírek szerint ugyanakkor jelentős mennyiségben vásároltak fel országszerte gyufát, gyertyákat, öngyújtókat és elemlámpákat. A nyugat-ukrajnai Zsitomir városában például két héttel ezelőtt a gyertyák ára a háromszorosára emelkedett a piacokon a nagy kereslet miatt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: