2010-07-06 09:38:55• hírek • Szatmár.ro

Félsziget: változatlan árak, új előadók

A július 1-jei áfa-növelés ellenére változatlanok maradnak a Félsziget jegyárai: a négynapos bérlet továbbra is 199 lejért, az egynapos jegy pedig 80 lejért szerezhető be az Eventim hálózatában, a www.eventim.ro oldalon és hivatalos jegyterjesztőinknél. A helyszínen a bérlet 240, a napijegy 100 lejért lesz megvásárolható.

További  jó hír, hogy a változatlan árak mellett újabb nemzetközi és hazai elõadókkal bővül a Félsziget zenei kínálata.

Romániába sûrûn látogató vendég, a flamencót breakbeates, drum and basses alapokra átültetõ N.O.H.A. zenekar zárja a Félsziget Fesztivál underground koncertjeinek helyt adó KISS Terasz élőzenei programját.

A Noise of Human Art (szabad-fordításban: az emberi művészet zaja) esetében nemcsak a stílusbesorolás okoz gondot: a csapat tagjai közt kölni billentyűs és prágai szaxofonos éppúgy található, mint New York-i MC és spanyol énekesnõ.

Az elektronikus és akusztikus zenei világokban egyaránt otthonosan mozgó formációnál azonban egy biztos: értenek a slágergyártáshoz. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint legismertebb daluk, a Tu Café, amelynek épp Temesvár mellett forgatták a klipjét.

Új lemezük, a Respect the Menu, amelynek bemutató turnéja keretében a Félszigetre érkeznek, tele van hasonlóan slágeres szerzeményekkel, amelyeket augusztus 29-én lehet élõben meghallgatni a KISS Teraszon.

Székelyföld legkedveltebb partizenekarának, a Tündérgroundnak kiemelt szerep jut az idei Félszigeten: õk zárják a fesztivál élõzenei programját, a Party Tentben vasárnap éjfél után. A lassan a fesztivál házizenekarának tekinthető, csíkszeredai és sepsiszentgyörgyi tagokat felvonultató hétszemélyes együttes stílusa teljesen egyedi a hazai palettán, a röviden liquid jazz névvel illetett zenében a jazz- és folkinspirációk éppúgy tetten érhetők, mint a progresszív rock vagy akár a house elemei - így õk járnak a legközelebb ahhoz, hogy egyetlen koncerten belül szemléltetni tudják a Félsziget zenei kínálatának gazdagságát.

Az augusztus 26-29. között, Marosvásárhelyen zajló Félsziget fesztiválon idén több mint hetven elõadó lép fel a négy nagy zenei helyszínen, köztük olyan világsztárok, mint a Korn, Tricky, a Europe, a Gorillaz Sound System, a The Rasmus, az Above & Beyond vagy a legendás magyar zenekar, az Omega.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: