2015-01-20 08:16:02• hírek • Kocsis Zoltán

Félszáz vendég hét országból a Zöld Házban

Különleges vendégei voltak a minap a Kossuth-kert ékességének, a Zöld Háznak: hét különböző országból érkező közel félszáz diák és oktató kereste meg.

A látogatás ötlete a Constantin Brancusi Általános Iskolában merült fel, amely az európai Comenius-program keretein belül hat különböző országból érkező diákokat és pedagógusokat látott vendégül.

A Zöld Házban Békéssy Erzsébet, a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség igazgatója fogadta a 47 vendéget, akik valamennyien ajándékba kaptak egy-egy újrahasznosítható anyagokból készített virágot, amit a 6-os számú óvoda gyerekei készítettek.

Ám nem csak szuvenírrel, de szellemi útravalóval is távoztak a vendégek. Békéssy bemutatta többek között az egykor közfürdőként működő, jelenleg az ügynökség által egyebek mellett konferenciateremként használt Zöld Ház történelmét. Szó esett a nagytarnai ökologikus táborról is, ahová mindenki meghívást is kapott és természetesen nem maradhattak ki Szatmár megye környezetvédelmi problémái sem. Komoly érdeklődést váltott ki az ügynökség laboratóriumát vezető Stier Izabella bemutatója is.

Végezetül köszönetnyilvánítás jeleként többen is megosztották benyomásaikat a Zöld Ház vendégkönyvében is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: