2013-07-15 18:17:25• hírek • Kocsis Zoltán

Félszáz szatmári postás kerülhet utcára

Közel fél évvel utolsó, februári tiltakozó akciójukat követően is bizonytalan a romániai és ezzel a szatmári postások sorsa. A kormány nyomására a Román Posta vezetői elindították az elbocsátások előkészületeit - hogy ez Szatmár megyében pontosan hány postást érint, még nem tudni.

Trandafir Tripon, a Postai Alkalmazottak Országos Szakszervezete szatmári fiókjának elnöke a Szatmár.ro érdeklődésére elmondta: az eredeti, még az éve elején kidolgozott akcióterv alapján Szatmár megyében közel félszáz postás kerülhet utcára. Pontosabb információkkal egyelőre nem rendelkezik, a várakozások szerint talán a hét végére tisztul majd valamelyest a kép. Ám az elbocsátottak száma vélhetően nem tér el majd nagyon az ötven főtől.

A szakszervezeti vezető februárban beszámolt a Román Posta vezetőinek arról a tervéről, hogy Szatmárnémetiben kettőre csökkentse a postahivatalok számát: az Rákóczy (Mihai Viteazul) utcán található 1-es számú valamint az új központban található ötös számú hivatalt szándékoztak volna megtartani.

Mivel a törvény szerint ötvenezer főre eshet egy hivatal, egyértelmű, hogy Szatmárnémetiben legtöbb kettő működhet. A szakszervezet benyújtott azonban egy olyan tervet, amelyben megmaradna a 17-es lakónegyedben, az Independentei utcában működő fiók valamint a Szatmárzsadányi (Closca) úton található 3-as számú hivatal fiókká alakulna át.

„Ezek adminisztratív változások csupán, ám a közönség ugyanazon a szolgáltatásokban részesülne, mint korábban", magyarázta Tripon. „De választ nem kaptunk", tette hozzá.

A Román Posta összesen 3650 személyt kíván elbocsátani.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: