2015-09-07 15:48:37• hírek • Szatmar.ro

Félszáz nehéz sorsú gyerek a Szejke-tanyán

Félszáz gyerek és kísérőik vették útjukat szombaton Nagykárolyból Szatmárnémetiben. Ám nem mentek be a városközpontba, hisz céljuk annak a település szélén található. Nem valamilyen város- vagy megyenapra érkeztek ugyanis, hanem a Szejke-tanyára.

Az Együtt-Egymásért Nagykárolyban és a Stella Maris Integrációs Központ 52 gyerekét és 16 kísérőjét a Borókagyökér Egyesület tagjai várták nagy szeretettel. Az idei nyár folyamán immár másodszor, mindez azonban csöppnyit sem csökkentette a gyerkőcök lelkesedését.

Hogy is csökkentette volna, hisz olajban süthettek kürtős kalácsot, főzhettek szappant, készíthettek textiltolltartót iskolakezdetre, de megismerkedhettek a nemezeléssel és sok más egyéb csodával is. Volt játék, jó kedv és kacagás.

A lelki táplálék mellett természetesen a testi táplálék sem maradhatott el: valamennyien jó ízűen ették a zakuszkát, zsíros-és mézes kenyeret, majd a bográcsban frissen készült krumplipaprikást.

„ Szappant, játékokat, kifestőket, füzeteket mind nagy örömmel vitték haza. És egy boldog nap emlékét is. De ezt a napot mi sem feledjük el, hiszen számunkra is különleges volt." - mondja a Borókagyökér vezetője, Szejke Judit.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: