2012-07-19 16:44:23• hírek • Nagykároly.ro

Félszáz mosolygós spanyol hölgy

Ötven mosolygós spanyol hölgy kápráztatja el segítőkészségével a hét eleje óta a nagykárolyiakat. Illetve közülük azokat, akik szeretetotthonokban élnek. Így például az idősotthon lakóit, a piarista nővérek növendékeit, a Könnycsepp egyesület csöppségeit, valamint a Szent Anna-intézet gondozottjait. Segíteni érkeztek: segítő kezet nyújtanak a testnek, s ugyanakkor a léleknek is.

Szerte a világon amolyan klubok működnek, amelyek tulajdonképpen foglalkozásokat tartanak lányoknak. Spanyolországban is van ilyen társulat, s ennek tagjai egy szociális kezdeményezésük részeként látogattak el Nagykárolyba. Segíteni. Merthogy a klubélet során azt próbálják elérni, hogy jobb emberekké legyenek. A tagok legyenek nyitottak mások nehézségeire. Vegyék észre az embereket, azok gondjait. A klubnak, amelyből a spanyolok, a kollégiumnak pedig, ahonnan a magyarországi lányok érkeztek, hitbeli képzését az Opus Dei, a Katolikus Egyház Személyi Prelaturája végzi.

Beszélgetésünk alkalmával az önkéntesek ekként fogalmazták meg a lényeget: észrevetetni a klub tagjaival, hogy a munka nagy fontossággal bír az emberi erények elsajátításának folyamatában. Hiszen eszköz a többi emberrel való kapcsolattartásban, például a segítségnyújtásban. Tulajdonképpen a munkában is lehet Istennel találkozni.

A spanyol klub egy magyarországi egyesülettel ápol kapcsolatot. A budapesti csoport pedig immár két éve kapcsolatban áll Orosz Katalinnal, a Könnycsepp Alapítvány igazgatójával. Ennek köszönhető a nagykárolyi látogatás is. Ötven spanyolországi hölgy - zömében egyetemisták - érkezett hétfőn, és a következő hétfőig foglalkozik a gondozottakkal. Takarítanak is, továbbá helyiségek festésében is részt vesznek. Ellátogattak Teodóra kuckójába is, hogy a kis gyerekekkel játszhassanak. Voltak már Kaplonyban, a kastélyt csütörtökön látogatták meg, pénteken pedig Érmindszentre zarándokolnak, hogy megtekintsék egy számukra egzotikusnak tűnő nyelv nagy művelőjének a szülőházát... Hétfőn Parajdra utaznak, kicsit kikapcsolódni, pihenni, majd indulnak hazafele. Tizenegy néhány magyarországi önkéntes is velük tartott, közöttük két lelki vezető is - a többi között például a fordításban segédkeznek.

A nagykárolyi szociális otthon épülete előtt gyűltek össze egy közös felvétel erejéig - igaz, jó néhányan nem voltak jelen, ők például az ovisokkal játszottak, vagy éppen a Könnycsepp egyesület székhelyén segédkeztek.

 Ötven mosolygós spanyol hölgy kápráztatja el segítőkészségével a hét eleje óta a nagykárolyiakat. Illetve közülük azokat, akik szeretetotthonokban élnek. Így például az idősotthon lakóit, a piarista nővérek növendékeit, a Könnycsepp egyesület csöppségeit, valamint a Szent Anna-intézet gondozottjait. Segíteni érkeztek: segítő kezet nyújtanak a testnek, s ugyanakkor a léleknek is. Szerte a világon amolyan klubok működnek, amelyek tulajdonképpen foglalkozásokat tartanak lányoknak. Spanyolországban is van ilyen társulat, s ennek tagjai egy szociális kezdeményezésük részeként látogattak el Nagykárolyba. Segíteni. Merthogy a klubélet során azt próbálják elérni, hogy jobb emberekké legyenek. A tagok legyenek nyitottak mások nehézségeire. Vegyék észre az embereket, azok gondjait. A klubnak, amelyből a spanyolok, a kollégiumnak pedig, ahonnan a magyarországi lányok érkeztek, hitbeli képzését az Opus Dei, a Katolikus Egyház Személyi Prelaturája végzi. Beszélgetésünk alkalmával az önkéntesek ekként fogalmazták meg a lényeget: észrevetetni a klub tagjaival, hogy a munka nagy fontossággal bír az emberi erények elsajátításának folyamatában. Hiszen eszköz a többi emberrel való kapcsolattartásban, például a segítségnyújtásban. Tulajdonképpen a munkában is lehet Istennel találkozni. A spanyol klub egy magyarországi egyesülettel ápol kapcsolatot. A budapesti csoport pedig immár két éve kapcsolatban áll Orosz Katalinnal, a Könnycsepp Alapítvány igazgatójával. Ennek köszönhető a nagykárolyi látogatás is. Ötven spanyolországi hölgy – zömében egyetemisták – érkezett hétfőn, és a következő hétfőig foglalkozik a gondozottakkal. Takarítanak is, továbbá helyiségek festésében is részt vesznek. Ellátogattak Teodóra kuckójába is, hogy a kis gyerekekkel játszhassanak. Voltak már Kaplonyban, a kastélyt csütörtökön látogatták meg, pénteken pedig Érmindszentre zarándokolnak, hogy megtekintsék egy számukra egzotikusnak tűnő nyelv nagy művelőjének a szülőházát... Hétfőn Parajdra utaznak, kicsit kikapcsolódni, pihenni, majd indulnak hazafele. Tizenegynéhány magyarországi önkéntes is velük tartott, közöttük két lelki vezető is – a többi között például a fordításban segédkeznek. A nagykárolyi szociális otthon épülete előtt gyűltek össze egy közös felvétel erejéig – igaz, jó néhányan nem voltak jelen, ők például az ovisokkal játszottak, vagy éppen a Könnycsepp egyesület székhelyén segédkeztek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: