2006-10-24 21:11:02• hírek • Szatmar.ro

Döntés a hulladékgyűjtési projekt ügyében

 199O óta ez a megye legfontosabb és legjelentősebb beruházása.

A megyei tanács tegnap rendkívüli tanácsülésen hozott határozatot a hulladékgyűjtési projekt ügyében. Szabó István, a Megyei Tanács elnöke a gyűlés megkezdése előtt elmondta, a rendkívüli tanácsülés összehívására azért volt szükség, mert a tanács, a kormány kérésére sürgősen jóvá kellett hagyja Szatmár megye hulladékgazdálkodási projektjének finanszírozására vonatkozó megállapodástervezetet.

 A tanácsosoknak Pataki Csaba, a Szatmár Megyei Tanács Európai Integrációs Irodájának igazgatója mutatta be a projektet. Elmondása szerint összesen 32 510 800 új lejbe kerül a befektetés, melyből a megyének 27 320 000 lejt kell előteremteni, a fennmaradó összeget pedig központi költségvetésből finanszírozzák.

Szabó István szerint 199O óta ez a megye legfontosabb és legjelentősebb beruházása, ugyanis minden család érzi majd ennek pozitív hozadékát. Szemben azzal a variánssal, melyben egy magáncég vállalta volna fel a hulladékgazdálkodás problémáját a legfontosabb előny, hogy a tanács nem veszíti el a lakosságra háruló költségek fölötti ellenőrzést, ugyanakkor ebben a variánsban nem a lakosok fizetik meg az új rendszer kialakítását, hanem nagyrészét a Kormány állja. Mindemellett fontos tény, hogy ezen projekt keretében kerülnek bezárásra a jelenlegi, illegálisan működtetett szemétlerakatok, amit teljes egészében a tanács finanszíroz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: