2007-12-18 13:28:45• hírek • Szatmar.ro

Lebontják a statikailag nem megfelelő tetőtereket

 A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal hatszáz felszólítást küldött ki az illegális tetőtereket illetően.

Az Országos Építészeti Főfelügyelőség egy akciót indított el az illegálisan felépített tetőterek lebontása vagy engedélyeztetése érdekében.

 

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal körülbelül 600 felszólítást postázott ki azoknak a lakóközösségeknek, akik tömbházukra engedély nélkül építettek tetőteret. Korábban a cserepes tetőszerkezetes megoldás csak pillanatnyi segítséget jelentett a beázás ellen, viszont ezek ma már sem esztétikai szempontból, sem a biztonság tekintetében nem felelnek meg az elvárásoknak. Most két lehetőség adott a probléma orvoslására az engedélyeztetés vagy a lebontás.

- Azt szeretnénk, ha az érintettek jelentkeznének a Polgármesteri Hivatalba, akiknek van engedélyük azok mutassák be, akik meg úgy gondolják, hogy a tömbházuk megfelel az engedélyeztetési procedúrának, azok indítsák el annak folyamatát. A legtöbb ilyen tömbházat a 16 Mikróban, a Soareluiban. illetve a két Carpatii negyedben sikerült azonosítani. Több olyan tetőtér van, ami mindenképpen lebontásra kerül, hiszen egyáltalán nem biztonságos. Ma már léteznek olyan korszerű szigetelési technikák, amelyek védelmet nyújtanak a beázás ellen, azokat kellene alkalmazni. - magyarázta Várna Levente a polgármester irodavezetője.

 

 


 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: