2016-04-19 16:25:08• hírek • Szatmár.ro

Felszállott a páva és nyílt nap a Refiben

A hagyományőrzés, értékek megbecsülése és továbbadása a Szatmárnémeti Református Gimnázium egyik fő feladata. Kedden, a nyílt napra bepillantó diákok tapasztalhatták is ezt.

Minden évben megtartják a nyílt napot a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban, ez alkalommal első sorban a nyolcadikosokat, leendő kilencedikeseket várták. Szilágyi Éva igazgatónő elmondta, hogy több helyről érkeztek érdeklődők: Bogdándról, Erdődről, Szamoskrassóból, Halmiból, Magyargéresről, Dobráról, Szárazberekről, valamint több szatmárnémeti iskolából. Ilyenkor információt kaphatnak az iskoláról, bemutatják a termeket, tevékenységeket, iskolai programokat. Ugyanakkor néhányan már bekapcsolódtak az ott folyó életbe, népdaléneklésbe, néptáncolásba, hiszen a Refi udvarán „felszállott a páva."

Az iskola másként elnevezésű program egyik legnépszerűbb tevékenysége a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban az első alkalommal megrendezett Felszállott a páva (Refi) volt. Higyed Gyöngyi és Mátyás Erika zenetanárnők, valamint Ilonczai Zsombor iskolalelkész szervezésében olyan seregszemlét tartottak, amelyben népi jellegű produkciók, értékes előadások kerültek terítékre.

Népdalt énekeltek: Kánya Réka, Tódor Noémi, Plebán Ingrid, Kürti Kriszta, Farkas Annabella, Erdei Adina, Kis Emőke és Mészáros Amanda. Mesét mondott Gáti Gábor és Győrfi Tamás. Néptáncolt a Magyargéresi Kikerics, a Bogdándi Rozsmalint, a Szamoskrassói Ifjú Galagonya, a Szárazberki Hármas Határ, valamint a Református Gimnázium néptáncegyüttese. A diákok nemcsak részt vettek az eseményen, hanem jó néhányan a szervezésben is segítettek.

A végén nagyon ötletesen a közönséget is bekapcsolták a közös táncba, így táncház hangulatban, örömmel telt az első ilyen jellegű seregszemle, melynek remélhetőleg folytatása is lesz. Mindenesetre a kíváncsiskodó diákok jó képet kaphattak az iskoláról, és az ott folyó életről.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: