2016-03-11 15:45:14• hírek • Szatmar.ro

Felsőház helyett bennmaradás?!

Néhány hete, a tavaszi idény kezdetekor még a rájátszás felsőháza volt az Olimpia célja. Három bajnoki után - tegyük hozzá gyorsan, három elveszített bajnoki után - viszont máris nagyot fordult a világ: immár a második osztályból való kiesés elkerüléséről (is) beszélnek a csapat vezetői. Szombat délután ha nem is sorsdöntő, de mindenképpen iránymutató mérkőzés vár Csík Tibor legénységére a Pankotai Sólymok ellen.

„A tabellán a helyzetünk siralmas", kezdte mondandóját a szakvezeteő a pénteki edzést megelőző percekben. „Rajtunk van a sor, hogy ezen javítsunk. Rosszul kezdtük az évet, de sajnos ez a rossz széria már ősszel kezdődött. Azt is mondhatnám, ott kezdtük, ahol az ősszel abbahagytuk", kesergett a korábbi kiváló védő.

A tavaszi szezonban az Olimpia eddig mindhárom meccsét elveszítette - a Gaz Metan, a Kolozsvári Universitatea és a Mioveni ellenében -, nyeretlenségi sorozata ezzel hat meccsre nőtt. Ráadásul ezen hat meccs alatt mindössze egy pontot gyűjtött. Szombati ellenfele, a Pankota ezzel szemben legutóbbi hat meccséből négyet megnyert! Ezen kívül - az Olimpiához hasonlóan - kikapott hazai pályán az U-tól, de döntetlent játszott Mioveni-ben.

Más kérdés, hogy talán nem lenne ilyen komor a hangulat az Olimpia háza táján sem, ha szerdán a bíró 0-0-nál befújja a tizenegyest az Adrian Markus elleni szabálytalanságot követően vagy 1-1-nél megadja Markus teljesen szabályos találatát a 80. percben.

Ám a bíró - nincs rá jobb kifejezés - elcsalta a meccset, így az Olimpia immár a bennmaradásért is küzdhet. A bajnokság lebonyolítási szabályzata alapján ugyanis az alapszakaszt követően a tabella utolsó két helyén végző csapat automatikusan kiesik - abszurd, de ők már a rájátszásban sem folytathatják. Ezt követően szintén búcsúzik az alsóházi rájátszás utolsó három helyezettje, az előttük lévő pedig osztályozót játszik. Azaz a 9. helyezett.

Az Olimpia jelenleg 26 ponttal a tizedik helyen áll, öt ponttal lemaradva a 9. U és hét ponttal a 8. helyezett, azaz a Pankota mögött. A felsőházi rájátszást jelentő 6. helytől tíz pont választja el - öt fordulóval a vége előtt.

„Amíg esély van rá, nem adjuk fel! Ki kell jönnünk azonban ebből a hullámvölgyből, mert a keret erős, nem ennyi van benne. Láttam pozitív jeleket is a játékban és a játékosok hozzáállásában. Ez húzhat ki minket a gödörből. Várunk egy szikrát, amely elindíthat egy pozitív sorozatot. Remélem ez a szikra szombaton a Pankota elleni meccs lesz", bizakodott Csík.

Fontos kiemelni, hogy a szombati találkozó nem a megszokott 11.00, hanem 15.00 órától kezdődik az Olimpia stadionjában.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: