2019-12-11 09:27:31• hírek • Bede Emőke

Felsőberekszói kettős gyilkosság: paplannal házaltak a gyanúsítottak

Amint arról kedd este beszámoltunk, brutális kettős gyilkosság történt a Szatmár megyei Felsőberekszón: a nyomozóhatóság gyanúja szerint két debreceni, roma származású férfi halálra vert két helybeli nőt. A feltételezett elkövetőket még a bűncselekmény elkövetésének napján sikerült lekapni, mi több, a késő esti órákban visszavitték őket a helyszínre a gyilkosság részletes rekonstrukciója céljából.

A portalsm.ro értesülései szerint a két debreceni férfi paplanokkal kereskedett a Szatmár megyei községben. Épp ezen apropóból jutottak be az egyik áldozat házába is, ahol a két áldozat, a jó barátságban levő szomszédasszonyok vásároltak is a portékából. Mivel a gyanúsítottak látták, hogy az két nőnek van pénze, rövid idő után visszatértek a házba, ahol aztán kegyetlenül agyonverték az 53 és a 65 éves nőt, majd bekulcsolták a bejárati ajtót és autójukkal távoztak a helyszínről.


Kis idő múlva egyikük sógora érkezett meg a házhoz, ám mivel a bezárt ajtón nem tudott bejutni, benézett az ablakon. Ekkor vette észre az élettelenül fekvő testeket. A férfi a sokkoló felfedezés után azonnal tárcsázta a 112-es segélyhívót, melynek nyomán a települést elözönlötték a rendőrök.



 


Mivel a holttesteken számos erőszakra utaló nyomot találtak, így a rendőrök számára azonnal nyilvánvaló volt, hogy egy kettős gyilkosságról van szó. A környéket pillanatokon lezárták, a helyszínre pedig a nyomszakértőket is kirendelték, akik megkezdték a terep átvizsgálását. Az egyenruhások ezzel párhuzamosan, az ügyészség vezetésével megkezdték a szemtanúk kihallgatását is - erősítette meg a híreket a Mediafax hírportálnak az ügyészség szóvivője, Marius Iancu.


Ezen kihallgatások során az egyik szomszéd elárulta, hogy egy autó feltűnően hosszasan időzött az áldozat háza előtt. Mivel a férfinak gyanússá vált a helyzet, feljegyezte a jármű rendszámát, és nem habozott azt át is adni a hatóságoknak. Egy rendőrségi egység alig néhány kilométerrel odább, Szelestyehuta területén kerítette kézre a két debreceni férfit, kiket a gyilkosság elkövetésével gyanúsítanak.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: