2015-05-26 14:11:43• hírek • Kocsis Zoltán

Felrobbant egy ház Avasfelsőfaluban

fotók: .jurnaldeoas.ro
fotók: .jurnaldeoas.ro

Kedd reggel hatalmas robbanás rázta meg Avasfelsőfalu Motilor utcáját. Mint kiderült, levegőbe repült egy lakóház. A tűzoltóság egy 63 éves nőt mentett ki a romok alól, aki súlyos zúzott és égési sérüléseket szenvedett. A hatóságok lépéseket tettek annak érdekében, hogy a sérültet a bukaresti égési sérültek kórházába szállítsák.

A Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének tájékoztatása szerint 08.35-kor kapták a riasztást. Két autóval és egy rohammentővel siettek a helyszínre. Az összedőlt ház romjai között megtalálták az épület egyetlen lakóját, a 63 éves Augustina C-ét. Az özvegyasszony többszöri súlyos sérülést szenvedett a leboruló tetőzet miatt, testének 70%-án pedig másodfokú égési sérüléseket állapítottak meg a szakemberek.

Miután kimentették a romok közül, a nőt a SMURD rohammentősei látták el. Az elsősegély-nyújtást követően az Avasfelsőfalu Városi Kórházba szállították. A helyszínre kiérkező Aurelia Fedorca polgármester lépéseket tett, hogy a nőt a bukaresti égési sérültek kórházába szállíthassák. A polgármester ugyanakkor ígéretet tett, hogy az önkormányzat igyekszik majd támogatást nyújtani az épület újjáépítésében, írja a jurnaldeoas.ro helyi hírportál. Az oldal szerint az özvegynek három gyereke van, közülük ketten Olaszországban dolgoznak. Egyikük építette a házat.

A tűzoltóság szakemberei szerint a robbanást az egyik gázbutélia szivárgása okozhatta. Kiemelték: szerencsére a robbanást nem követte tűz, amely könnyedén átterjedhetett volna a szomszédos épületekre is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: