2013-12-11 17:54:44• hírek • Szatmár.ro

Félprofi hobbicsapatot vert meg a VSK

Győzelemmel búcsúztatta a 2013-as esztendőt saját közönsége előtt az élvonalbeli Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata: Éles Péter tanítványai egy gyenge első és egy erősebb második félidő után 73-64-re verték a Bukaresti Rapidot.

Az utolsó, 13. fordulóból előrehozott találkozóra a fővárosiak vasúttal futottak be a meccsnap reggelén. Sok mindent elárul a Rapid körülményeiről és a román élvonalbeli bajnokság helyzetéről, hogy a csapatnak egyetlen támogatója sincs, de legalább ingyen utazhatnak a vasúton. Dan Militaru vezetőedző a meccs után azt is elárulta, a lányok havi 650 lejt keresnek, emellett dolgoznak és tulajdonképpen hobbiból kosaraznak. Nem kivétel ez alól a több mint százszoros korábbi válogatott Florina Diaconu sem, aki Szatmárnémetiben 26 pontig jutott.

Ennek ellenére az ebédidőben (13.00) kezdett meccs első két negyedet a vendégek uralták. Az elsőben már öt ponttal is vezettek, ám végül csak eggyel nyerték meg (20-19-re). A másodikban egy adott pillanatban már hét pont volt a Rapid előnye, a nagyszünetre mégis sikerült 36-36-ra egyenlítenie a házigazdának.

A harmadik játékrészben aztán végre elkapta a fonalat a VSK, Wampler zsinórban nyolc pontot dobott, minek következtében 64-51-es előnnyel zárta a negyedet a szatmári gárda. Az utolsó tíz percet aztán ismét a Rapid nyerte, ám ezzel csak veresége mértékét tudta csökkenteni.

A győzelem ellenére Éles Péter edző nem volt túlságosan elragadtatva csapata teljesítményétől a meccs végén. „Az egyetlen pozitív dologként csak a győzelmet említhetem, a játék nagyon gyenge volt. Mindenkinek szembe kell néznie önmagával, ugyanis ha a visszavágók során is így játszunk, akkor semmi esélyünk, hogy bekerüljünk a rájátszásba. A szokatlan időpont is közrejátszott a gyenge teljesítményben, a szünetben nagyon ideges voltam, a csapat megkapta a magáét, és némileg összeszedték magukat a lányok", mondta az edző.

A VSK az évet képletesen Aradon zárja, ahol szombaton a bajnoki címvédő és idén eddig hibátlan éllovas Arad vendégeként lép pályára.

Nemzeti Liga, 13. forduló:

Szatmárnémeti VSK-Bukaresti Rapid 73:64 (19:20, 17:16, 28:15, 9:13)
A szatmári pontszerzők: Wampler 23, Orosz 15, Tarta-Laza 11, Jones 9, Cutas 5, Voica 5, Ivan 5.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: