2017-10-16 11:35:58• hírek • Oszkó Viktória

Felpezsdül az élet a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban

A kezdeményezés fő célja az, hogy az oktatók és diákok kilépjenek kicsit az iskola falai közül, szocializálódjanak és kikapcsolódjanak.

A gyerekek részt vehetnek különböző sporttevékenységeken: focizhatnak, kosárlabdázhatnak, de kipróbálhatják a zumbát is. A Borókagyökér Egyesület kézműves foglalkozásokkal várja a diákokat, a rendőrség közreműködésével pedig a biztonságos közlekedésről tanulhatnak az érdeklődők. A programot szimulációs gyakorlatok teszik majd még érdekesebbé.

Lesz még szó az elsősegélynyújtásról, ahol a diákok egészségügyi dolgozók segítségével sajátíthatják el azt a tudást, amely a hétköznapi életben mindenki számára hasznos lehet. Hogy a tanulókat még jobban motiválják, interaktív városnézést szerveznek, amely amellett, hogy egy város- és művészettörténeti kirándulás, fotóverseny is egyben. A program során készült fényképek közül a legjobbakat az iskolában kiállítják.

Az oktatók is különböző programokkal lepik meg a gyerekeket: többek között gasztronómiai fogásokkal, különlegesebb ételek elkészítésének bemutatásával. A zenetanárok flashmobbal készülnek. Mindenki megtalálja majd az érdeklődésének megfelelő elfoglaltságot, legyen szó idegennyelv-tanulásról, román nyelvű vetélkedőkről vagy matematikai feladatokról. A legfontosabb az, hogy játékosan tanulhassanak a gyerekek.

Ezen a héten lesz az 5. és 9. osztályosok gólyatábora is. Október 26-án csütörtökön lesz a "nagy" gólyabál, 27-én pénteken pedig a kicsik bálja, a Picuravató.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: