2014-05-26 16:36:01• hírek • Szatmár.ro

Feloszlatták a Szatmár megyei PNL-szervezetét

Romeo Nicoara szervezi újra a pártot, lehet, hogy Stefnek és Papicinak távoznia kell a PNL-ből.

A PNL EP-választásokon elért váratlanul gyenge eredménye hatására hétfőn lemondott elnöki tisztségéről Crin Antonescu pártelnök. Követték őt alelnökei is, Klaus Johannis pedig már vasárnap este bejelentette, lemond a pártban betöltött vezetői tisztségéről.

A voksok több mint 96 százalékának feldolgozása után hétfőn bizonyossá vált, hogy a liberálisok eredménye nem éri el a 15 százalékot. Antonescu ezért mondott le a pártelnöki székről, ugyanis a választási kampány előtt bejelentette, hogy amennyiben pártja nem haladja meg a húsz százalékot, lemond a PNL elnökségéről. Azt ugyan vállalta, hogy az elnöki szék betöltésére hamarosan megszervezett kongresszusig tovább vezeti az alakulatot, de ezt követően már nem kíván vezetői tisztséget betölteni. A fővárosban megtartott gyülésen eldöntötték: bármi történjék is, nem lépnek kormányra a PSD-vel és mindenféle együttműködési lehetőséget elutasítanak.

Meglepő fordulat azonban, hogy az országos PNL-szervezet Bukarestben ülésező vezetőtanácsa a Szatmár Megyei PNL szervezet feloszlatása mellett döntött. Jobban belegondolva ez nem csoda, hiszen az utóbbi időben csak bajuk volt a szatmáriakkal. Innen dezertált Ovidiu Silaghi megyei pártelnök, aki a PSD színeiben szerzett parlamenti képviselői helyet a 2-es képviselői körzetben szervezett vasárnapi időközi választásokon. Silaghi hirtelen pártváltása miatt a PNL nem is tudott jelöltet indítani a körzetben. Ugyancsak ez volt az a szervezet, amelyik befogadta Calin Popescu Tariceanut, aki az USL pártszövetség felbomlását követően kilépett a Nemzeti Liberális Pártból. Tariceanu jelen pillanatban közellenség a Nemzeti Liberális Párt köreiben: részt akart venni a hétfői gyűlésen, de egyszerűen kiküldték a teremből.

Új vezető a megyei PNL élén, ő dönt a városi szervezet sorsáról

A PNL országos vezetése hétfőn délután új vezetőt nevezett ki a megyei PNL szervezet élére. Silaghi távozása után Dr. Virgil Enatescu vette át ideiglenesen a párt irányítását, őt váltja most a szatmári származású Romeo Nicoara, aki a fővárosi PNL szervezet színeiben szerzett képviselői mantátumot, azt megelőzően pedig Teleorman megye parlamenti képviselője volt.

Nicoarát bízta meg a párt csúcsvezetése, hogy újraszervezze a megyei PNL-t és döntsön a Szatmárnémeti szervezet sorsáról, esetleges felszámolásáról és újraalakításáról. Könnyen megtörténhet, hogy távoznia kell a pártból Adrian Stef megyei tanácselnöknek, illetve Marcela Papici alpolgármesternek. Ők amellett, hogy Ovidiu Silaghival jó kapcsolatot ápolnak, arra búzdították a szatmáriakat, hogy a PSD színeiben induló Silaghit támogassák az időközi parlamenti választáson.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: