2009-10-08 15:54:15• hírek • Impulzus.ro

Felolvasták az indítványt

Némi huzavona, várakozás, felszólalások után végül mégis sikerült felolvasni a bizalmatlansági indítvány szövegét. A feladatra Eugen Nicolaescu, egykori liberális-párti egészségügyi miniszter vállalkozott.

Az ülésen reggel nem voltak jelen a PNL és a PSD vezetői sem. A demokrata liberálisok azt kérték, hogy a bizalmatlansági indítványt küldjek el a Parlament Jogi Bizottságainak annak érdekében, hogy megvizsgálják alkotmányosságát. Szerdán ugyanis a PD-L azzal támadta az indítványt, hogy alkotmányellenes, mert a benyújtó felek már éltek a bizalmatlansági indítvány benyújtásának lehetőségével. Ioan Oltean, PD-L képviselő kihangsúlyozta, hogy a Boc Kormány nem fog megbukni.

Miután a demokrata - liberálisok elhagyták az üléstermet, újra számba vették a jelenlévő parlamenti képviselőket, azonban nem gyűlt össze a szükséges kvórum, ezért úgy döntöttek, hogy délben ismét összehívják az ülést. Félóra késéssel Ioan Oltean PD-L-s politikus kijelentette, hogy a PD-L nem akar részt venni az első napirendi ponton, de visszavonulnak az ülésterembe, hogy megszavazzák a Nemzeti Bank vezetőségi tanácsát, amely a napirend második pontja.

Ezt követően csak összegyűltek a politikusok, Eugen Nicoleascu pedig felolvasta a "Tizenegyen Románia ellen" bizalmatlansági indítványt. A kvórum is megvolt, ugyanis a teremben 241 parlamenti képviselő volt jelen. A demokrata liberálisok ekkor sem vettek részt a felolvasáson.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: