2013-08-13 18:14:55• hírek • Kocsis Zoltán

Átadták Szatmárnémeti első vezetékek nélküli utcáját

Kedd délben átadták Szatmárnémeti első olyan utcáját, amelyben valamennyi vezeték a föld alatt fut. A kivitelező tíz év garanciát vállalt a munkára - igaz, csak szóban.

A Szatmárzsadányi útról jobbra leágazó Noua (Új) utca 292 méter hosszú és hét méter széles - igaz, ebből csak hat métert fed aszfalt, a szegélykövek mellett ugyanis mindkét oldalt egy kis betonsáv van, amely a csapadékvizet hivatott levezetni.

A beruházás során járda épült az utca mindkét oldalán, amelyet kis zöld sáv választ majd el az úttesttől. Kicserélték a közvilágítást szolgáló oszlopokat, 52 méterrel bővítették az ivóvíz- és 298 méterrel a kanalizálási hálózatot.

„Ez az első olyan utca Szatmárnémetiben, ahol minden egyes vezeték, beleértve a villany, a telefon és az internethálózatot is, a föld alá került", jelentette ki Dorel Coica polgármester.

A beruházás összesen 680.000 lejbe került, ehhez jön 163.000 lejnyi hozzáadott érték adó. A munkálatokra vállalt garancia két év - „de írjanak 10 évet", mondta a kivitelező Alfarom regionális igazgatója. „Garantálom, hogy tíz évig nem kell majd hozzányúlni, tette hozzá".

Legyen igaza...

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: