2008-11-05 14:57:28• hírek • Parajdi Andrea

Befejeződött a képzés

Több mint ötven tömbház adminisztrátora iratkozott be a Polgármesteri Hivatal által szervezett tanfolyamra, akik szerda délután egy tesztvizsgán bizonyíthatták megszerzett tudásukat.

Október 20-án kezdődött a tömbházgondnokok képzése, amelyet most először egy újonnan érvénybe lépett törvénynek köszönhetően, ingyenesen szervezhetett meg az Önkormányzat. Ez az oka az idei évben tanusított kiemelkedő érdeklődésnek, s a magas jelentkezési létszámnak -véli Anderco László, a Lakossági Ügyfélfogadó és Iktató Iroda vezetője.

 

A tanfolyam résztvevői a tulajdonosi társulás szervezésére és működésére vonatkozó törvényekről, az adóügyi kötelezettségekről, könyvelőségi kérdésekről, belső és külső építkezésekre vonatkozó előírásokról, a munka-, és tűzvédelmi szabályzatokról, valamint a hőszigetelési programról is tanulhattak. -A Polgármesteri Hivatal öt szakértő munkatársa tartotta a képzéseket. Ezen kívül pedig egyik alkalommal, a Közösségi Rendőrség egyik képviselőjét is meghívtuk, aki tájékoztatta a résztvevőket az intézményükkel való kapcsolattartás fontosságáról - fejti ki Anderco.

Azok a tömbházgondnokok, akik szerda délután sikeres vizsgát tettek, egy olyan bizonyítvány birtokosai lesznek, amely feljogosítja őket, hogy ebben a munkakörben szakszerűen tevékenykedjenek. Szatmárnémetiben ezidáig 110-en végezték el az adminisztrációs képzést, azonban ez a szám most jelentősen megnövekedhet.

 

 

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: