2013-10-02 01:41:08• hírek • Kocsis Zoltán

Felnégyelte a Steauát a Chelsea

A gelsenkircheni 0-3 után ezúttal négyet kapott a Steaua a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének második fordulójában odahaza a Chelsea-től. A csoport másik meccsén a Schalke nyert Bázelben, így komoly lépést tett a továbbjutás felé - akárcsak a Barcelona, az Atletico Madrid és az Arsenal.

A szatmári Florin Gardossal a kezdőcsapatban felálló Steaua az első perctől a védekezésre helyezte a hangsúlyt az Európa Liga címvédőjével szemben. A meccs első feljegyezni valója André Schürrle lövése, majd Fernando Torres sérülése volt: a helyét a 11. percben Samuel Eto'o vette át. A veterán kameruni kilenc perccel később majdnem gólt szerzett, de Schürrle beadása után nem találta el rendesen a labdát - amely Ramires elé került, aki közelről megszerezte a vezetést az angoloknak. Ciprian Tanase a 26. percben jó 30 méterről kínálta meg Petr Cech kapust - ezt azért érdemes szóvá tenni, mert ez volt a Steaua első kaput találó lövése. Ekkor még nem változott az eredmény, nem úgy a 44. percben, amikor Eto'o lövését Ciprian Tatarusanu védeni tudta, a kiütött labdát viszont a visszafelé futó Daniel Georgevski saját kapujába sodorta.

A szünetben hiába cseréltek hazaiak kettőt is, nem segített, az 55. percben ráadásul Ramires megszerezte önmaga második, csapata harmadik gólját. Ezt követően a londoniak visszavettek kicsit a tempóból, ám Oscar, Schürrle vagy Franck Lampard révén így is növelhették volna előnyüket. Igaz, ekkor a hazaiak is veszélyesebbek voltak, Nicolae Stanciu és Tanase lövéseit is védenie kellett Cech-nek. A slusszpoén azonban nem maradt el, a 90. percben Lampard meglőtte a Chelsea negyedik gólját is, tökéletessé téve a kiütést.

A csoport másik meccsén a két héttel ezelőtt a Steauát legyőző Schalke Draxler góljával nyert a Chelsea-t verő Bázel otthonában - a vendégeknél Szalai a szünetben állt be és kihagyott egy komoly helyzetet.

Gardos es Eto`o harca foto: uefa.de

Az F jelű halálcsoportban az Arsenal folytatta remeklését, és a marseille-i siker után ezúttal a Napolit verte simán Mesüt Özil és Olivier Giroud góljaival. Nápolyi veresége után viszont a tavalyi döntős Borussia Dortmund javítani tudott és esélyt sem adott az Olympique Marseille-nek. Robert Rewandowski kettőt, Marco Reus pedig egy gólt rúgott -a lengyel csatár egyenlítőgólja előtti kollektív munka élményszámba ment.

A G jelű négyesben a Zenit Szentpétervár meglepetésre nem bírt az Austria Wiennel - megszületett ezzel az idei csoportkör első gól nélküli döntetlenje. A mások meccsen Jackson Rodriguez hiába szerzett vezetést a Portónak, elég volt Helton kapus hibája és egy lesgyanús szituáció ahhoz, hogy az Atletico Madrid fordítson. Godin és Turan találatai egyben azt jelentik, az Atletico második csoportmeccsét is megnyerte.

Végül a csak korábbi nyerteseket felvonultató H csoportban a Barcelona a sérült Lionel Messi nélkül is nyerni tudott Glasgow-ban a Celtic ellen - az egyetlen gólt Cesc Fabregas fejelte. Amszterdamban az első félidőben az Ajax, a másodikban a Milan volt a jobb, gól azonban csak a ráadásban esett. Egy jobboldali szögletet követően Stefano Denswil szerzett vezetést a hollandoknak a 90. percben, a négy minutummal később viszont Mario Balotelli harcolt ki és értékesített egy viszonylag könnyen megadott büntetőt, ezzel pontot mentve a Milannak.

E csoport:
FC Basel -FC Schalke 0-1
gól: Draxler (54.)
a vendégeknél Szalai Ádám a szünetben állt be
Steaua Bucuresti -Chelsea 0-4
gólok: Ramires (20., 55.). Georgevski (44., öngól), Lampard (90.)
A csoport állása: 1. Schalke 6 pont, 2. Chelsea 3p., 3 Basel 3., 4. Steaua 0p.

F csoport:
Borussia Dortmund -Olympique Marseille 3-0
gólok: Lewandowski (19., 80., 11-es), Reus (52.)
Arsenal -Napoli 2-0
gólok: Özil (8.), Giroud (15.)
A csoport állása: 1. Arsenal 6p., 2. Dortmund 3.p, 3. Napoli 3p., 4. Marseille 0p.

G csoport:
Zenit -Austria Wien 0-0
FC Porto -Atlético Madrid 1-2
gólok: Martinez (16.) illetve Godin (58.), Turan (86.)
A csoport állása: 1. Atletico 6p., 2. Porto 3p., 3. Austria 1p., 4. Zenit 1p.

H csoport:
Ajax Amsterdam-AC Milan 1-1
gólok: Denswil (90.) illetve Balotelli (94., 11-es)
Celtic Glasgow -FC Barcelona 0-1
gol: Fabregas (75.)
A csoport állása: 1. Barcelona 6p., 2. Milan 4p., 3. Ajax 1p., 4. Celtic 0p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: