2010-07-12 20:04:29• hírek • Szatmár.ro

Felmondó közalkalmazottak

Dobos István
Dobos István

Egyre több közalkalmazott gondolkozik vidéken a felmondás gondolatával.

A kormány megszorító intézkedései, a 25 százalékos bércsökkentés, valamint a 20 százalékos önkormányzat fenntartási köldségcsökkentés egyre jobban érezteti konkrét hatásait. Nem csupán kevesebb összegért kell immár dolgozniuk a közszféra képviselőinek, de nehezebb körülmények között kell tevékenységüket kifejteniük.
Halmi községben a polgármesteri hivatal öt alkalmazottját foglalkoztatja a felmondás gondolata - egyikük már el is szánta magát erre a lépésre. Incze Lajos polgármester portálunknak beszámolt róla: vannak olyanok, akik a 25 százalékos levonás után 450-500 lejt fognak keresni ettől a hónaptól.

- Teljesen egyet kell értenem azokkal, akik nem akarnak az önkormányzatnál dolgozni ezért az összegért. Főleg a fiatal szakemberek lépnek ki a közszférából, hiszen akár napszámból is megkereshetik havonta jelenlegi fizetésüknek a kétszeresét, mindenféle felelősség, kötelezettség nélkül. Véleményem szerint ez a folyamatnak csak a kezdete, az elkövetkező időszakban egyre többen fogják otthagyni a közalkalmazotti pályát.

Mikolában egyelőre nincs hír felmondásokról, viszont itt a polgármesteri hivatal igyekszik mindent megtenni, hogy a 20 százalékos költségcsökkentésnek eleget tegyen. Júliusban és augusztusban szünetelni fog a közvilágítás, és a napokban elkezdték a szociális segélyben részesülők dossziéinak az újravizsgálását.

- Ésszerűtlen volna, ha minden téren csökkentést hajtunk végre, de a segélyeket ugyanúgy osztogatnánk, mint máskor. Jelentősen szigorítanunk kell a segélyezési feltételeket, hogy kizárólag azok kapjanak állami támogatást, akik valóban rászorulnak - jelentette ki Dobos István, a község polgármestere.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: