2018-10-31 10:56:02• hírek • Bede Emőke

Félmillió lejnyi cigaretta úszott a Túr vízén

Az utóbbi idők egyik legnagyobb fogásáról számolt be a határrendészet legújabb közleményében: a Túr vizén közel félmillió lej értékű cigaretta érkezett az országba.

A petei határrendészet emberei kedd délután, 16 óra környékén épp szokásos őrjáratukat teljesítették, amikor észrevették, hogy néhány férfi illegálisan próbál bejutni az országba a Túron át. Az egyenruhásoknak az is szemet szúrt, hogy az illetők fekete fóliába bujtatott dobozokat úsztatnak a víz felszínén, melyeket biztonsági okokból és a könnyebb szállítás érdekében zsinórral rögzítettek egymáshoz.



Az őrjárat azonnal erősítést kért, majd együttesen ütöttek rajta a bandán. A férfiak azonnal menekülőre fogták, mindent hátrahagyva indultak el a másik irányba, Ukrajna felé. Az egyenruhásoknak egy 30 és egy 27 éves ukrán férfit is sikerült még a helyszínen elfogni, a többiek elfogása érdekében pedig azonnal értesítették az ukrán kollégákat is.
 

A dobozok tartalmának leltárba vétele után kiderült, összesen 39.870 csomag cigarettát próbáltak Romániába csempészni, a teljes szállítmány összértéke nem kevesebb mint 466 500 lej. A férfiak ellen csempészet és illegális határátlépés miatt indítottak eljárást. Kíváncsi vagy a helyszínen készült videóra? Akkor csatlakozz Exkluzív csoportunkhoz, ahol nem csak ezt a felvételt, de sok egyebet is megosztunk olvasóinkkal.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: