2019-01-31 06:16:21• hírek • MTI

Félmilliárd euróval támogatja a román kormány a sportóvodák építését

Testnevelésre szakosodott ezer óvoda építését, illetve felszerelését támogatja a román kormány, erről a kabinet szerdai ülésén fogadtak el memorandumot.

 A "gROwth - a gyermekekbe és a jövőbe fektetünk be" elnevezésű, jövő év végéig megpályázható, többéves lebonyolítású programra félmilliárd eurós támogatási keretet különít el a román kormány.


Az esetenként félmillió eurót nem meghaladó állami támogatást 2022 végéig fizetik ki azoknak a beruházóknak, akik a sportóvodák építését vagy a meglévő óvodák átalakítását és felszerelését vállalják. A támogatás kifizetésére csak a munkálatok végeztével, azután, hogy a tanintézmény megkapta az oktatási minisztériumtól az ideiglenes működési engedélyt, kerül sor. A beruházó állami garanciával veheti fel az óvoda építésére szánt hitel felét.


A sportóvodák létesítését célzó állami támogatásra bármilyen jogi személy, civil szervezet, egyesület, sportklub vagy sportszövetség pályázhat, ha vállalja, hogy a sportóvoda működtetésének első négy évében a helyek legalább négy százalékára tandíjmentességet biztosít a fogyatékkal élő, illetve a minimálbér alatti jövedelmű családokból származó gyermekek számára.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: