2009-05-22 16:29:49• hírek • Gozner Gertrud

Természetvédelmi előadás a Kölcseyben

A védett területek május 24-ei világnapja alkalmából péntek délután 13 órakor az Erdélyi Kárpát Egyesület tagjai vetítéssel egybekötött előadást tartottak a Kölcsey Főgimnáziumban.

A díszteremben megrendezett előadás során a líceum három kilencedikes és egy tizedikes osztályának tanulói vettek részt Mán Gabriella földrajztanárnő vezetésével. Márk Nagy János, a szatmári EKE ügyvezető igazgatója ismertette a diákokkal az egyesület tevékenységét, majd bemutatta a Túrmenti Természetvédelmi Területet, amely Szatmár megye legnagyobb védelmi területe, és az EKE kezelése alatt áll. A diákok az előadás keretén belül egy rövidfilmet is megtekinthettek a Túrmenti terület szépségeiről, mely után rövid beszélgetésre került sor.

Május 24-én, vasárnap a védett területek világnapja alkalmából az EKE kirándulást is szervez a sárközhegyi EKE-szőlőbe, amely része a Túr menti Natura 2000-es területnek. Az elképzelés szerint családias rendezvény szeretnének, amely elsősorban a tagságnak és az EKE szimpatizánsainak és önkénteseinek szól.

A cél a környék természeti értekéinek a bemutatása egy könnyű gyalogtúra által, amely a sárközhegyi EKE-szőlőből indulna és a Kétágú dombon át a kányaházi víztározóig tartana, majd onnan a kőszegremetei szőlőhegyen keresztül visszatér a szőlőbe.

Utazni lehet tetszés szerint autóval (indulás reggel 9-kor a Gazdasági Líceum elől), kerékpárral vagy vonattal (Muzsdalyig, majd onnan gyalog, indulás a vasútállomásról 7.45-kor). A gyalogtúra után sütés-főzéssel egybekötve beszélgetésre is sor kerül az EKE természetvédelmi feladatvállalásáról a túrmenti védett területeken.


Márk-Nagy János az EKE ügyvezető igazgatója és Mán Gabriella földrajztanárnő

Márk-Nagy János az EKE ügyvezető igazgatója és Mán Gabriella földrajztanárnő


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: