2017-10-25 13:51:26• hírek • Kocsis Zoltán

Felmérik a kéményeket Vetésen

A tűzoltóság statisztikái szerint a fűtési szezonban a nem megfelelő állapotú kémények okozzák a legtöbb tüzet, ezért a Vetési Polgármesteri Hivatal úgy döntött: ellenőrizni fogja a községben található kéményeket.

A Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének (ISU) adatai szerint 2016-ban összesen 231 tűzesetben kellett eljárniuk. A legtöbb esetben az elektronikus berendezések meghibásodása okozza a tüzet, tavaly ez az esetek 23%-át tette ki. Rögtön ezt követi a kémények nem megfelelő állapota, ami a tűzesetek 17%-át jelenti. Amennyiben figyelembe vesszük, hogy az elektronikus eszközöket egész évben használjuk, tüzet viszont leginkább csak akkor gyújtunk, amikor hideg van, kijelenthetjük, hogy fűtési szezonban bizony a nem megfelelő állagú, nem megfelelően szigetelt vagy pozicionált kémény okozza a legtöbb bajt.

Éppen ezért a Vetési Polgármesteri Hivatal úgy döntött: novemberben és decemberben leltárt készít és felméri a községben található kéményeket, azok állapotát a község mindhárom településén, Vetésen, Óváriban és Decebalon egyaránt.

„Szeretném felhívni a lakosság figyelmét, hogy mindenki számára kötelező beengedni a polgármesteri hivatal által megbízott szakembereket, hogy azok megvizsgálhassák, a kémények megfelelnek-e a tűzvédelmi előírásoknak”, hívta fel a figyelmet Ilyés Gyula polgármester.

Fontos kiemelni: a felmérést az önkormányzat finanszírozza!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: