2012-05-23 08:34:07• hírek • MTI/dpa

EURO-2012 - Visszatért a Tango

Klasszikus mintázattal, a lengyel és az ukrán nemzeti színekkel, valamint a futball Európa-bajnokság virágot formázó logójával látták el a kontinenstorna Tango 12 névre keresztelt hivatalos labdáját.

A labdát két évig, laboratóriumi körülmények között tesztelték, hogy megfeleljen a nemzetközi és az európai szövetség szigorú előírásainak. A mintája az 1982-es spanyolországi világbajnokságra készült Tango fantázianevű játékszert idézi, a gyártó ezúttal is az adidas.

"Ez egy nagyszerű labda" - mondta a tavaly decemberben megtartott kijevi bemutatón Angel Maria Villar Llona, a spanyol szövetség elnöke. "Az elnevezés szintén csodálatos. A páros tánc és a futball között számos hasonlóság fedezhető fel."
A gyártó a klasszikus mintázatba rejtette el a két rendező ország nemzeti színeit, s az adidas közlése szerint a labda technológiai felépítése a német bajnokságban már sikert aratott labda, a Torfabrik alapjaira épül.

Az Eb-n résztvevő 16 válogatott már kipróbálhatta a Tango 12-t a tréningek alatt, a játékszer hivatalosan a kontinensviadal június 8-i varsói nyitómérkőzésén, a Lengyelország-Görögország találkozón debütál.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: