2008-08-04 09:54:31• hírek • Csenteri Judit

Felmérés a magánnyugdíjról

Egyre nagyobb az érdeklődés a magánnyugdíjak iránt.

A legutóbbi piacelemzések szerint egyre több alkalmazott esetében vált ki érdeklődést a magánnyugdíj-rendszer. Mára a lakosság körülbelül 80%-a tisztában van azzal, hogy az állami nyugdíjrendszer mellett létezik egy másikfajta rendszer is.

Mindamellett, hogy a II. fordulóban, az elvárásokkal ellentétben még nagyobb volt a részvétel, a Magánnyugdíj Rendszert Felvigyázó Tanács azt is bebizonyította, hogy nagyon pozitív képet sikerült elérniük a piacon.

A legutóbb végzett felmérések szerint, a megkérdezettek 78%-a tudott arról, hogy az állami nyugdíjrendszer mellett létezik egy másfajta rendszer is, a magánnyugdíj-rendszer. 52%-uk pedig azzal is tisztában volt, hogy az új rendszerben a nyugdíj értéke szoros összefüggésben van a befektetett nyugdíjalappal. A felmérés alkalmával, amely július elején zajlott, ezer személy volt kikérdezve és az eredményektől való eltérés +/-3%-os lehet.

A felmérés eredményei szerint hasonlóan ismertek a szabadon választható magánnyugdíj-rendszerek is: a megkérdezettek 73%-a már hallott erről a lehetőségről, de mindössze 28%-uk kíván élni is vele.

Cs. J.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: