2011-12-08 19:57:44• hírek • MTI

Hét év börtön korrupcióért

Hét év börtönbüntetésre ítéltek első fokon Romániában egy szakszervezeti vezetőt, akit korrupció miatt találtak vétkesnek.

Marius Petcu az egészségügyi dolgozók érdekeit védő Sanitas szakszervezet elnöki tisztségét töltötte be tavaszig, amikor az ügyészek tetten érték, hogy 40 ezer euró kenőpénzt fogadott el egy vállalkozótól. Ezért a pénzért Petcu biztosította a vállalkozónak, hogy ez utóbbi cége újíthatja fel az érdekvédelmi szervezet tulajdonában lévő egyik üdülőközpontot.

A szakszervezeti vezetőt a vállalkozó jelentette fel. Petcut őrizetbe vették, majd áprilisban vádat emeltek ellene, és csütörtökön hirdette ki a bukaresti törvényszék az első fokú ítéletet. E szerint Petcura hét év börtönbüntetést szabtak ki, és kötelezték a perköltségek megtérítésére. Az ítélet megtámadható az ítélőtáblán.

Az ügyészek által összeállított vádirat szerint Petcu 2009 és 2011 között részletekben kenőpénzt fogadott el az üzletembertől, aki összesen több mint 320 ezer eurót juttatott neki különböző munkálatokért cserében. A vállalkozó egy ingatlant is adott a szakszervezeti vezetőnek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: