2011-03-24 16:05:41• hírek • Póti Orsolya

Fellépnek a zenetanárok

A nemrégiben megalakult Mario & The Teachers együttes koncertjére kerül sor március 26-án a szatmárnémeti Poesis Multikulturális Központban. A dzsesszkedvelők egy különleges játékstílussal és hangzásvilággal ismerkedhetnek.

A G.M. Zamfirescu Kulturális Központ ezen a hétvégén sem hagyja unatkozni  a szórakozni vágyókat, ugyanis színvonalas koncerttel készülnek. Szombat este 20 órától a Mario & The Teachers aradi zenekar koncertjét hallgathatja meg a dzsesszkedvelő közönség.

A Mario & The Teachers (Mario Florescu - ütőhangszerek, Cristian Petica - szaxofon, Radu Rotaru - billentyű)  zenekar Mario Florescu, az Aradi Művészeti Líceum ütőshangszer tanárának kezdeményezésére alakult 2010 őszén. A zenekar további két tagja szintén a líceum tanárai: Cristian Petrica oboatanár, Radu Rotaru pedig zongorát tanít.

Florescunak nem ez volt az első trió-alakító kezdeményezése, ugyanis már több híres zenésszel összeállt és koncertturné keretében bejárta Romániát, Görögországot, Olaszországot és az Egyesült Államokban is fellépett.

A zenetanárok egyenként  a klasszikus zenére fektetik a hangsúlyt, de közösen, a balkán és a kárpáti  népzene hatására sikerült egy különleges dzsesszes hangulatvilágot megteremteniük sikerült megteremteniük,  egy etno-dzsessz zenekart alakítaniuk. A trió alig fél éve alakult, már több mint harminc fellépésen van túl és több meghívást kapott  elismert hazai,  magyarországi és németországi fesztiválokra.

A szombat esti koncertre egy belépőjegy ára 10 lejbe kerül.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: