2017-11-06 14:26:36• hírek • Bede Emőke

Fellendül végre a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház ügye?

Több millió eurós nagyságrendű projektekben gondolkodik a helyi kórház vezetősége. Az új épületszárny kivitelezése prioritást élvez.

 

Mint arról Adrian Marc, a Szatmár Megyei Sűrgősségi Kórház ideiglenes vezetője a Szatmár.ro-nak beszámolt, az intézmény  legfontosabb projektje jelenleg az új épületszárny felépítése. A tervezet dokumentációja már két hónapja leadásra került, ugyanis szeptember 29-ével lezárult a jelentkezési határidő. Az Európai Uniónak fél éve van, hogy elbírálja a beadványt és erről értesítse az érintett intézményeket. Adrian Marc optimistán tekint a jövőbe, véleménye szerint az unió kedvezően fogja megítélni a tervezetet.

 

A projekt keretein belül egy új épületszárny kerül megépítésre, melynek hat emelete lehetőséget nyújthatna a kórházi osztályok átgondolt, szisztematikus elrendezésére. Mint megtudtuk, jelenleg a kórház egyik legnagyobb gondja a helyhiány, mely egyaránt érinti az orvosokat és a betegeket is. Az új épületszárny nagymértékben javítaná a jelenlegi infrastruktúrát és az orvosi tevékenység minőségét. Amennyiben sikerül megszerezni az EU-s támogatás, az új épület 3,5-4 év alatt elkészülhet.

 

Adrian Marc arról is beszámolt, hogy a Megyei Sűrgősségi Kórház csatlakozott egy négy országot érintő projekthez. A román, magyar, szlovák és ukrán együttműködés során városunk kórháza a munkácsi kórházzal közösen pályázik meg egy másfél millió eurós támogatást. Az összeget a két kórház a felszerelések fejlesztésére költenék majd. Ugyanennek az együttműködésnek köszönhetően a kórházak orvosai szakmai cserén is részt vesznek majd.

 

A harmadik és a nyegyedik projekt is hasonló célokkal született meg: a kórház elavult felszereltségének modernizálása, mely eddig jelentősen megnehezítette az ott dolgozók munkáját. Bár ezek kisebb tervezetek, viszont az intézmény vezetője szerint minden apró lehetőséget meg kell ragadni a kórház fejlesztése érdekében, hiszen nem csak a nyugati, de más hazai kórházakhoz képest is érezhető a lemaradás.

 

Adrian Marc abbeli reményét is kifejezte, hogy a közeljövőben sikerül majd egy gyümölcsöző kapcsolatot kiépíteni a polgármesteri hivatallal is, hiszen közös érdekük a szatmáriak minőségi gyógyítása. 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: