2009-08-02 14:25:48• hírek • Parajdi Andrea

Fellendítenék a borpiacot

Felkeresi a megye szőlőtermelőit Radu Giurca, Szatmár megye prefektusa, hogy a véleményük meghallgatása által kideríthesse, hogyan lehetne a helyi borokat megjelentetni a bortermékek piacán - olvasható a Szatmár Megyei Prefektúra sajtóközleményében.

Radu Giurca, prefektus elsőként Béltek és Szakasz települések térségében hívta össze a bortermelőket. A térség szőlőtermelői közül a találkozón Leiher Géza, Brutler Johann, Hetei László és Schita Mihály voltak jelen, akik hatalmas szőlőkerteket művelnek meg, amelyekben kizárólag nemes szőlőtők találhatók.

A kiváló borminőség előállítása sajnos még kevés ahhoz, hogy a helyi szőlőtermelők is megjelenhessenek a borpiac széles skáláján. Problémák vannak ugyanis a palackoztatással és az értékesítéssel. A helyi borok 100% természetes anyagokból készülnek, ezzel szemben a legtöbben olyan bortermékeket vásárolunk -mivel ezekből van bőségesen az üzletek polcain - amelyeknek a minősége kétségbevonható.

A szőlőtermelők a megye prefektusának elmondták: azt szeretnék, ha Szatmárnémetiben lenne egy olyan üzlet, amelyben kizárólag helyi borokat értékesítenének. Mint mondták, azzal is lehetne népszerűsíteni a helyi termékeket, ha az egyes hatóságok itteni borokkal kínálnák meg a hozzánk érkező vendégeket.

Még csak felvetés szintjén de létezik egy olyan elképzelés, hogy egy egyesületet hoznának létre amelyhez az össze szatmári szőlőtermelő csatlakozhat, együttműködve ugyanis sokkal könnyebb lenne megjelenni az országos, vagy nemzetközi borpiacon.

Radu Giurca, prefektus tovább folytatja a szőlőtermelőkkel való találkozásokat, ugyanis összesítve akarja elemezi javaslataikat, és ezt követően megtenni a szükséges lépéseket a helyi borpiac fellendítésére. Giurca legközelebb Halmi és Túrterebes térségébe látogat el.


Egy üzlet csak szatmári borokkal - ez a helyi szőlőtermelők vágyálma.

Egy üzlet csak szatmári borokkal - ez a helyi szőlőtermelők vágyálma


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: