2010-02-19 13:02:54• hírek • Szatmár.ro

Fellélegezhetnek az érettségizők

Április közepéig fellélegezhetnek az érettségizők, mivel ma ér véget az idei szesszió első szakasza.

A román nyelv kompetencia-vizsgát követően, pénteken zárul a 2009/2010-es érettségi szesszió második vizsgája, az anyanyelv érettségi. A tizenkettedikesekre ezután egy hosszabb pihenő vár, mivel a következő vizsgára, a digitális kompetenciákat felmérő megmérettetésre árpilis 19-29. között kerül sor.

Ami a hét mérlegét illeti, az érettségi első három napján románból 3476 diák vizsgázott le: közülük 413 tizenkettedikes alapfokú, 994 végzős haladó, míg 2069 vizsgázó gyakorlott minősítést kapott.

Szerdán és csütörtökön Szatmár megyében magyarból és németből vizsgáztak a végzősök: magyarból senki nem kapott alapfokú minősítést, 73-an viszonthaladó, 416-an pedig gyakorlott szintű nyelvhasználóknak bizonyultak.

Szatmárnémeti három magyar tannyelvű líceumában - Hám János Római Katolikus Iskolaközpont, Kölcsey Ferenc Főgimnázium és a Református Gimnázium - a hétfői áramszünettel kezdődő érettségi napot követően, a hét folyamán semmilyen negatív tényező nem befolyásolta az érettségizőket, minden gördülékenyen zajlott.

Ezen a héten egyébként egy diákot sem kellett csalásért kizárni a szóbeli vizsgákról.


A vizsgázók az érettségi könnyebb részén már túl vannak
A vizsgázók az érettségi könnyebb részén már túl vannak


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: