2020-05-20 16:52:22• hírek • Agerpres

Fellebbezni fog az államfő a rá kiszabott bírság miatt

Klaus Iohannis államfő fellebbezni fog az illetékes bíróságon az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) vezetősége által hozott határozat ellen, mivel úgy véli, hogy az politikai döntés, jelentette be az Államelnöki Hivatal szerdán.

'Klaus Iohannis államelnök tudomásul vette az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) mai (szerda - szerk. megj.) határozatát. Mivel a CNCD határozata politikai döntés, Románia elnöke meg fogja azt támadni az illetékes bíróságon' - mutat rá a hivatal.


Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke úgy nyilatkozott az AGERPRES hírügynökségnek, hogy fontosnak tartja az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) által az államfőre kiszabott bírságot, nem annak értéke, hanem üzenete miatt. 'Helyes és szükséges döntés. Persze, a bírság nem az értéke szempontjából jelentős, mert egy államelnöknek nem nagy összeg az 5000 lej. Lehet, hogy meg is támadja a fellebbviteli bíróságon - meglátjuk. Ami fontos, az a döntés üzenete: hogy az etnikai közösséget, az emberi méltóságot diszkrimináció érte. Ez az üzenet sokkal jelentőségteljesebb, mint maga a bírság. Ezért örülök annak, hogy a döntést a nagyon nagy többséggel hozták meg' - mondta Kelemen Hunor.


Az RMDSZ elnöke kifejtette, továbbra is azon az állásponton van, hogy Iohannis elnök bocsánatkéréssel tartozik, mert 'etikai és politikai szempontból is elfogadhatatlan nyilatkozatokat tett'. 'Továbbra is várjuk Iohannis elnök bocsánatkérését' - szögezte le Kelemen Hunor.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: