2008-03-18 15:27:48• hírek • Szatmar.ro

Együtt ünnepelnek a születésnaposok

 A 25 éves Ghymes Együttest az 55.évfordulóját ünneplő Debreceni Hajdú Táncegyüttes köszönti.

A Debreceni Tavaszi Fesztivál kiemelkedő programjaként a fennállásának 25. évét ünneplő Ghymes Együttes először lép színpadra a debreceni Főnix Csarnokban. Az 55. évfordulóját ünneplő Debreceni Hajdú Táncegyüttes meglepetés születésnapi műsorral köszönti a Ghymes csapatát, a március 28-i koncert előtt.

 A Debreceni Hajdú Táncegyüttes 1953-ban alakult, azóta számos hazai és nemzetközi díjat, kitüntetést kapott, valamint 1979-ben kiérdemelte a Népművészet Európa Díját is, ebben az elismerésben eddig Európában mindössze 11 csoport részesült. Az együttes történetének minden generációja megkapta eddig az elérhető legmagasabb szakmai minősítést. Felnőtt csoportja eddig háromszor (2000, 2002, 2004) érdemelte ki a Martin György Néptáncszövetség - jelenlegi minősítési rendszerében - kiválóan minősült együttesi címet. A sorozatosan kiemelkedő szakmai teljesítmény elismeréseként, a 2004. évi minősülést követően az együttes megkapta a Martin György Emlékplakettet is.

A tervek szerint március végére megjelenik a Ghymes egyik frontemberének Szarka Tamásnak az első hangoskönyve Anonymus I. címmel, amely várhatóan a 25 éves születésnapi koncerten már megvásárolható lesz.

A koncertre jegyek kaphatóak a Ticket Express országos hálózatán, vagy akár otthonról is kényelmesen beszerezhetőek, amelyről bővebb tájékoztatást a www.eventim.hu, vagy a 06-30-30-30-999-es telefonszámon lehet szerezni.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: