2012-09-15 17:07:45• hírek • Póti Orsolya

Felkészült a Kölcsey az új tanévre

Végre igazi iskolaudvarral, jól felszerelt ebédlővel és konyhával várja az új tanévben a diákokat a szatmárnémeti Kölcsey Ferenc Főgimnázium. A tanintézmény vezetőségének sikerült a nyár folyamán az első osztályosok és az előkészítőbe jelentkezők termeit is szépen berendezni, illetve az asszisztensképző gyakorlótermét is kialakították.

A második tanévet kezdi a Kölcsey Ferenc Főgimnázium az egykori püspöki konviktus, a volt Unio Iskola épületében. Az elmúlt egy év alatt a szülők, tanárok és diákok összefogásával, valamint az önkormányzat részéről érkező jelentős támogatással sikerült az épületet lakhatóvá varázsolni, kellőképpen felszerelni és berendezni.

A tanintézmény vezetősége a szünidőben sem pihent, hiszen több nagy jelentőséggel bíró feladat állt előttük. Pénteki látogatásunk során kiderült, az iskola kezdésre mindezt sikerült teljesíteniük.

Pataki Enikő igazgatónő elsőként az előkészítő osztálytermet mutatta be nekünk. Szépen berendezett terem, teljesen új bútorzattal állt előttünk. „A tizenhét padot és széket az Oktatásügyi Minisztérium finanszírozta, ezen kívül szekrénysorba, katedrába és fogasba fektettünk be közel 3.500 lejt. Ez az összeg a Véndiákszövetség tagjainak, illetve végzős hallgatóink adományából állt rendelkezésünkre." - magyarázta Pataki.

Az előkészítő osztálytermen kívül berendezték az elsős diákok termét is, valamint külön játszószobát és illemhelyet alakítottak ki a kicsiknek. Mint megtudtuk, az elsősöket Sárosi Melinda tanítónő, a kisebbeket pedig Dobai Réka tanítónő várja.

Az új osztálytermek mellett sikerült igazi iskolaudvart kialakítani. A nyár folyamán teljesen leaszfaltozták és felfestették az udvart, valamint kosárlabdapalánkot, focihálót állítottak fel.

A 2011/2012-es tanév végén a főgimnázium nagykonyhai berendezéssel és eszközökkel gazdagodott a Vásárosnamény Város Önkormányzata, a polgármesteri hivatal és Filep Sándor polgármester jóvoltából. Ezekkel a napokban szerelték fel a tanintézmény konyháját, és keddtől már itt ebédelhetnek a diákok - tudtuk meg az igazgatónőtől.

Említésre méltó az is, hogy az új tanévtől posztliceális asszisztensképzés is zajlik a főgimnáziumban, ezért az ide iratkozó diákoknak is gyakorlótermet kellett biztosítani. Mivel a diákok nagy részben az egészségügyi intézményekben fognak gyakorlatozni, az elméleti órákra pedig többnyire a multimédia terembe járnak majd, ezért nem kellett különösebb munkálatokat végezni e téren, de egy kórházi ággyal, bútorzattal és egyéb szükséges felszerelésekkel berendezett gyakorlóterem várni fogja a tanoncokat.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: