2009-09-22 14:30:27• hírek • Ferenczi Noémi

Felkészítik az iskolákat

A tanfelügyelőség minden tanintézménynek kézbesítette az új típusú influenza megjelenése esetén alkalmazandó akciótervet.

Az új típusú influenza elleni védekezés volt a témája a Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság legutóbbi ülésének. A megbeszélésen bukaresti küldöttek is részt vettek. A megbeszélés nyomán minden tanintézménynek meg kell alakítania a H1N1 bizottságot, melynek az intézmény igazgatója és még két-három pedagógus lesz a tagja. A bizottság feladata, hogy azonnal tudomást szerezzen az új típusú influenza megjelenéséről, majd megtegye a megfelelő intézkedéseket annak érdekében, hogy a fertőzés ne terjedjen tovább a diákok körében - tudtuk meg Kónya László főtanfelügyelő-helyettestől.

A tanfelügyelőség a napokban minden tanintézménybe eljuttatta azt a részletes akciótervet, melyet a vírus megjelenése esetén alkalmazni kell. E szerint, az első órán a pedagógus ellenőrzi a diákok egészségi állapotát és amennyiben fennáll a betegség gyanúja azonnal értesíti a szolgálatos tanárt, aki az adott diákot elkülöníti, majd értesíti az iskola H1N1 bizottságát, a bizottság pedig a szülőket illetve a közegészségügyi hatóságot fogja értesíteni.

Amennyiben beigazolódik, hogy az illető diák valóban fertőzött, az adott osztályban hét napra felfüggesztik a tanítást. Amennyiben három különböző osztályban jelenik meg a fertőzés, az egész iskolában fel kell függeszteni a tanítást hét napra - magyarázta Kónya.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: