2016-07-25 13:29:58• hírek • Szatmár.ro

Felkeresték a szociális lakásokat

A lakosok Doina Feher alpolgármesterrel és a SPAS munkatársaival oszthatták meg gondjaikat.

Doina Feher alpolgármester valamint a városi szociális szolgálat vezetője, Doina Vasut és munkatársai két helyszínre is kilátogattak, hogy a szociális lakásokban élőkkel elbeszélgetve felmérjék a gondokat. A két helyszín a Timisului illetve a Tarnavei utcában található szociális lakások voltak.

Mindkét helyen nagy számban vettek részt a találkozón a lakók, akik a legfontosabb problémákra hívták fel a figyelmet. Elsősorban arra, hogy nagy szükség lenne egy alapos rágcsálóirtásra, gondot okoznak az épületek folyosóin felhalmozott tárgyak, baj van a kanalizálással, sokan nem fizetik a közköltségeket, szükség lenne a szociális lakások környékén egy-egy játszótérre. A lakosok azt is kérték, hogy segítsenek nekik minden lakáshoz külön gáz és villanyórát felszerelni.

A megbeszélést követően a problémákra a polgármesteri hivatal képviselői konkrét válaszokat is tudtak adni. Rágcsálóirtást például július 30-án fognak tartanai a két ingatlanban. El fogják szállítani a folyosókon tárolt tárgyakat is, amennyiben azok tulajdonosai nem keresnek más raktározási lehetőséget ezeknek. A közköltséggel tartozók 45 napot kapnak az adósságuk törlesztésére, részletfizetési lehetőséggel. A többi ügyben keresik a jó, illetve mihamarabbi megoldást.

A polgármesteri hivatal közleménye szerint ezek az ehhez hasonló munkalátogatásokra sort fognak keríteni a többi szociális lakás esetében is.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: