2016-12-01 07:53:13• hírek • Szatmár.ro

Felkapcsolták az ünnepi fényeket, imádják a szatmáriak az igazi karácsonyi vásárt

Szerdán 18 órakor már óriási volt a tömeg a Pannónia szálló környékén - ezzel szemben állították fel ugyanis a város karácsonyfáját és ott kapcsolta fel a város karácsonyi díszkivilágítását a polgármester. Onnan sokan az új főtérre vonultak, ahol megnyílt a karácsonyi vásár, amely idén igen szépre, hangulatosra sikeredett.

Több százan gyülekeztek a város karácsonyfájánál, hogy együtt számoljanak vissza a polgármesterrel, aki az alpolgármesterekkel közösen nyomta meg a fő kapcsolót, ezzel beindítva a karácsonyi díszkivilágítást. A régi városközpont és az abból nyíló utcák fényárban úsznak januárig.

A karácsonyfától az egyre duzzadó tömeg az új városközpontba vonult, ahol szintén fényár várta őket. Aki járt tavaly a város karácsonyi vásárán... nos, az most épp annak ellenkezőjére számíthat. Miccs és sült hal szaga helyett most forralt bor illata terjeng, sok az árus, de ők nem bóvlikat, hanem kézműves és hagyományos termékeket árulnak. Az új városközpontban található fák mindenike fényfüzérekkel van felszerelve - kicsit elveszve a forgatagban valóban úgy érezhetjük, hogy egy nagyobb európai város karácsonyi vásárán járunk. A karácsony hangulata magával ragad, ezért mindenkinek ajánljuk a karácsonyi vásár meglátogatását.

A rendezvénygödörnél felállított színpadon szerdán a város- és megyevezetők köszöntötték a több mint ezer érdeklődőt, majd a Művészeti Iskola diájkainak koncertje tette még hangulatosabbá az estét.

A színpadon a vásár napjainak többségén 16 órától helyi iskolások adnak elő karácsonyi énekeket, majd 18 órától meghívott fellépők gondoskodnak majd a jókedvről és a karácsonyi hangulatról.

December 2-án 18 órától az Inedit együttes fog koncertezni, 3-án pedig a Szent Péter és Pál templom kórusa, valamint Gheorghe Negrea és Ionel Bledea folkénekesek lépnek majd színpadra. December 4-én 18 órától a Csodaszarvas hagyományőrző csoport lép fel, valamint Romina és Cristian koncertezik. December 6-án a MIK és a City Rádió által szervezett Mikulásnapon a Ghymes és az Irigy Hónaljmirigy fog fellépni. A további napok műsorára még visszatérünk.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: