2009-06-08 09:36:06• hírek • Szatmar.ro

A Mikola játszhat a feljutásért

A Turul csapata hosszabbításban legyőzte a Nagykárolyt a megyei bajnokság döntőjében.

Vasárnap a szebb napokat is látott Olimpia-stadionban rendezték a negyedik osztályú labdarúgó bajnokság döntőjét, melyen a Mikolai Turul a Nagykárolyi Victoriával csapott össze. A tét, a regionális bajnoki megszerzése mellett az volt, hogy melyik csapat játszhat majd a június 17-én a Szilágysomlyói Silvania elleni osztályozón.

A pályára lépő labdarúgókat ideális futball-idő és 3000 lelkes néző fogadta, amit ők egy jó, pörgős , hajtós meccsen háláltak meg, ami egy izgalmas végjátékba torkollott. Az első félidőben felváltva domináltak a csapatok, a károlyiak kezdtek aktívabban, majd a mikolaiak vették át az irányítást, a végén mégis a Victoria állt közelebb a gólszerzéshez, ám Reszler a kapufát találta el, Mos pedig kedvező pozícióból kapu mellé tüzelt.

A szünet után aztán megszületett az első gól, Pop beadását Ignat értékesítette, ezzel megszerezve a vezetést a Mikolának. Újabb gól jó ideig nem született, sokáig úgy tűnt, ez az egyedüli eldönti a döntő sorsát. Aztán a hajrában Tóthnak sikerült kiegyenlítenie, amire a Turul csak két lehetőséggel tudott válaszolni.

A hosszabbítás első félidejében nem született gól, a másodikban azonban Vadan fejjel volt eredményes, ezzel kvalifikálva Mikolát a június 17.-i nagyváradi osztályozára.

Mikolai Turul-Nagykárolyi FCM Victoria 2-1 - hosszabbítás után
gólok: Ignat 50., Vădan 108., illetve Tóth 87.
Turul: Coman - Sándor, Tripon, Vădan, Negrean, Pop M., Lung, Ignat, Mare M., Berci, Maxim. Cserék: Görbe, Mare G., Găvruş, Bumb, Orosz, Birta.
Nagykároly: Pop - Balogh, Hágen, Ludescher, Peczer, Gergely, Moş, Reszler, Ardelean, Dascăl, Sârca. Cserék: Filip, Pintea, Tóth, Petz, Nadaş.

A találkozó előtt rendezett ifi-döntőben a Nagykároly vigasztalódhatott, mivel büntetőkkel legyőzték az Avasfelsőfalui Energiát. Érdekesség, hogy a rendes játékidőben ez a mérkőzés is 1-1-es döntetlennel végződött, ám a „nagyokkal" ellentétben itt egyből a büntetők következtek, amit a károlyiak rúgtak jobban.



Magasba emelkedik a károlyi támadó, csapata mégis alulmaradt
Jogos az ünneplés, Mikola a bajnok


 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: