2020-08-10 11:09:59• hírek • Szatmár.ro

Feljutott a Liga 3-ba a Szatmárnémeti VSK labdarúgócsapata

Vasárnap biztossá vált, hogy a következő szezont már a román labdarúgás harmadik divíziójában kezdheti a Szatmárnémeti VSK, miután első helyen végzett, abban az osztályozó-csoportban, melynek mérkőzéseit Zilahon játszották.

A IV. liga Szatmár megyei bajnoka az osztályozó-csoportban a Dési Someșullal és a Nagyváradi AC csapatával találkozott, ahol egy döntetlent és egy győzelmet követően sikerült kivívni a feljutást.

A Ritli Zoltán által irányított Szatmárnémeti VSK előbb a Dési Someșullal játszott 0–0-s döntetlent, majd a Nagyváradi AC csapata ellen 3–1-es győzelem született. A feljutás vasárnap vált azonban csak biztossá, miután a dési és nagyváradi csapat egymással is megmérkőzött, a találkozón pedig a nagyváradiak tudtak nyerni. Ennek köszönhetően a csoportot a VSK 4 ponttal zárva, megelőzve a 3 pontos Nagyváradi AC-t és az 1 pontot szerző Dési Someșult.

A Liga 3-ba feljutó szatmári gárdának augusztus 12-éig kell leadnia nevezését. A 18 csapatos bajnokság pedig augusztus 29-én rajtol. A Szatmárnémeti VSK, ahogy azt korábban a megye 3. ligás csapatai tették, a divízió 5-ös csoportjában fog szerepelni.

Legutóbb a 2018/2019-es szezonban volt Szatmár megyének divíziós csapata, akkor viszont a Tasnádi Unirea 13. helyen kiesett a sorozatból. Egy szezon kihagyás után viszont újra van Liga 3-as csapata a megyének.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: