2010-04-13 21:45:29• hírek • Szatmár.ro

Feljelentették az erdészetet

A túrterebeshegyi és túrterebesi erdőtulajdonosok az EKÉ-nél és a Prefektúrán is bepanaszolták az erdészeti igazgatóságot.

A feljelentésnek két fő oka van. Az egyik az, hogy az erdészek egy, visszaszolgáltatásra váró területen akarnak tarvágást végezni, a másik pedig az, hogy a kitermelt fát egy olyan úton akarják leszállítani a domboldalakról, amelyet a parcellatulajdonosok tettek rendbe, saját költségen. Miután az elmúlt hét végén megbeszélést tartottak az erdészet és a községi önkormányzat képviselőivel az érintett gazdák, feljelentették az erdőgazdálkodási hivatalt az Erdélyi Kárpát Egyesületnél, valamint a Prefektúrán.

Előbbi szervnél azért tettek feljelentést, mert ebben az időszakban szigorúan tilos védett területen erdőgazdálkodási tevékenységet folytatni. A felháborodott lakosok elmondták: visszaszolgáltatásra váró erdeik mellett az erdészek azokon a területeken is vágásra jelölték ki a fákat, amelyek nem is számítanak erdőnek - spontán növényzetű, visszaszolgáltatott, volt családi gyümölcsösökben.

Koczán Levente, polgármester szerint amennyiben a tiltás ellenére használni fogják fahordásra a szóban forgó utat, úgy a polgármesteri hivatal büntetőfeljelentést tesz az erdészeti hivatal ellen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: