2012-02-27 10:48:19• hírek • MTI

Feljelentés Kolozsváron a Vegyépszer ellen

Az ellenzéki Nemzeti Liberális Párt kolozsvári parlamenti képviselője bejelentette, ügyészségi feljelentést tesz a Vegyépszer által épített kolozsvári körgyűrű ügyében.

Horia Uioranu kolozsvári képviselő, az ellenzéki Nemzeti Liberális Párt (PNL) frakcióvezető-helyettese vasárnap bejelentette, hétfőn ügyészségi feljelentést tesz a kolozsvári körgyűrű Bányabükk és Apahida közötti szakaszának a tervezői és kivitelezői ellen, valamint azok ellen, akik a versenytárgyalásokat szervezték a munkálatok odaítélésére. "A munkálatok megkezdésekor azt közölték, hogy az útszakasz megépítése 60 millió euróba kerül; az ár megháromszorozódott, és az építkezés távolról sincs befejezve, sőt, ami megvan, az is süpped" - magyarázta a feljelentés okát a képviselő.

Horia Uioreanu úgy vélte, a kialakult helyzetért elsősorban a szaktanácsadó cég és a terv készítője a felelős. Ezért azt kérte az ügyészségtől, ellenőrizze a megvalósíthatósági előtanulmány, a megvalósíthatósági tanulmány, a geotechnikai tanulmány, és a műszaki terv elkészítésének a körülményeit.

Feljelentésében a képviselő azt szorgalmazza, vonják felelősségre azokat a személyeket, akiket az ügyészség felelősnek talál a kialakult helyzetért.

A körgyűrű egyik szakaszát a magyarországi Vegyépszer Zrt. építette, másik szakaszát a Nemzetközi Vegyépszer Románia Kft. által vezetett konzorcium építi. Február 21-én a román közlekedésügyi miniszter a román fél elégedetlenségét fejezte ki a magyar kivitelező munkája miatt Füzes Oszkár bukaresti magyar nagykövetnek.

A Vegyépszer csoportnak a minap kiadott,  egy február 21-re elkészült műszaki szakvéleményre hivatkozó közleménye szerint  a Nemzetközi Vegyépszer Románia Kft. által épített útszakasz megrongálódását a munkaterületen kívül történt földcsuszamlás okozta, ezért a kivitelező nem hibás.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: