2012-06-01 12:48:03• hírek • Póti Orsolya

Felhőtlenül, vidáman indult a Gyermeknap

Szatmárnémetiben számtalan gyermeknapi program, műsor és meglepetés várt kicsikre és nagyokra egyaránt június elsején. A gyermekek többsége a Corneliu Coposu sétányon töltött néhány kellemes órát bohócok, előadók és a Rendőrség munkatársainak társaságában.

Szatmárnémetiben is egyre több intézmény és civil szervezet tulajdonít jelentőséget a Gyermeknapnak és a gyermeknapi rendezvényeknek, hiszen számtalan program várta városunkban is a kicsiket. Voltak, akik szűk körben -osztálytermekben, könyvtárakban - ünnepelték a vidám napot, mások viszont kivonultak és a szabadban játszottak, rajzoltak, vagy éppen énekeltek és szavaltak.

Délelőtt 10 órától főként óvodás csoportok gyülekeztek a Corneliu Coposu sétányra, ahol lehetőségük nyílt egy-egy műsorral bemutatkozni az érdeklődőknek. Az apróságokra a megyei Rendőr-felügyelőség munkatársai is meglepetéssel vártak: a kicsik felülhettek egy rendőrségi robogóra és felpróbálhatták a rend embereinek sisakját is.

A Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal és a G.M. Zamfirescu Kulturális Központ által szervezett gyermeknapi rendezvénysorozat, a különféle tánccsoportok fellépése az eső miatt sajnos elmaradt, de az ovisoknak még sikerült a rossz idő előtt fellépniük.

Szintén a délelőtti órákban zajlott a MIK és a városi RMDSZ által szervezett gyermeknapi program, melynek keretében a gyerekek makaróniból fűztek láncot, vagy aszfaltrajzokat készítettek a régi központ parkjában. Az említett intézményeken és szervezeteken kívül a Szatmár Megyei Könyvtár, a megyei csendőrség és a tűzoltóság is színes programokkal és bemutatókkal várta a kicsiket.



Ilyés Gyula polgármester szerint a Gyermeknapi rendezvények megszervezésének nagy jelentősége van, hiszen ezáltal is felhívjuk a közönség figyelmét arra, hogy a gyerekek állandó törődést, odafigyelést igényelnek.

„Városunkban minden évben megrendezzük a Gyermeknapot. Az elsők között a MADISZ szervezte meg ezt a vidám rendezvényt, majd évről évre csatlakoztak a különféle civil szervezetek, intézmények. Úgy vélem ez egy kedves ünnepség, amely a sok mosoly és nevetés láttán jó hangulatot áraszt, és erre a jó hangulatra mindannyiunknak szüksége van." - nyilatkozta a polgármester.

Ilyés ugyanakkor azt is elmondta: a közeljövőben négy új játszóteret alakít ki a város, kettőt a 16-os lakónegyedben, egy a Solidaritatiban és egy másikat a 14 Maiban várja majd a játszani vágyó gyermekeket.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: