2010-02-11 15:03:20• hírek • Szatmár.ro

Felhőtlen mulatozás az óvodában

„Rongyos csütörtök" címmel farsangi mulatozást szervezetek a szatmárnémeti 15-ös számú óvoda magyar tagozatosai.

Czumbil Katalin, Balaiti Mária és Herman Lucia ovisai már hetek óta lázas izgalommal várták, hogy végre jelmezt öltve, királylányként, varázslóként, katicabogárként vagy éppen oroszlánként mulatozhassanak az óvodában, büszkélkedhessenek ötletes jelmezeikkel.

„A sváb szokások szerint, a gyermekek a farsang utolsó csütörtökjét farsangi mulatozással töltöttek. A rongyos csütörtök hagyományát pedig óvodánk évek óta ápolja. Azonban nemcsak a szülők a jelmezkészítéssel, hanem a nagyszülők is kivették a részüket a farsangi mulatozásból: minden csoport asztalára illatos, frissen sült fánkot készítettek" - tudtuk meg Czumbil Katalin óvónőtől.

A kicsikkel a nap folyamán az iskolások is együtt farsangoltak, hiszen az óvoda partnerkapcsolatban van az 5-ös számú Általános Iskolával: a tanintézmény kisiskolásai Székely Hajnalka és Cuculean-Debreczeni Andrea tanítónők vezetésével látogatták meg a gyerekeket. Az ovisok vidáman mutatták be az iskolásoknak jelmezeiket, majd pedig, ahogyan az illik, farsangi fánkkal vendégelték meg az iskolásokat.


Farsangi buli a 15-ös számú óvódában


Farsangi buli a 15-ös számú óvódában


Farsangi buli a 15-ös számú óvódában
Farsangi buli a 15-ös számú óvódában


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: