2019-05-05 15:00:36• hírek • Agerpres/Bede Emőke

Felhőszakadásokra, szélviharokra és jégesőre lehet számítani szerda reggelig

Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum
Képünk illusztráció. Forrás: Szatmár.ro archívum

Felhőszakadásokra, szélviharokra, jégesőre és lehűlésre vonatkozó figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM), amely vasárnap délutántól szerda reggelig érvényes - figyelmeztet az Agerpres hírügynökség.

A meteorológusok szerint május 5-én délután 3 órától kezdődően egészen május 8-án reggel 9 óráig az ország legnagyobb részében fokozott lesz a légköri instabilitás, ami felhőszakadásokat, gyakori villámlásokat, szélviharokat és jégesőt eredményez. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 15-25 litert négyzetméterenként, illetve elszigetelten a 40-60 litert. Az említett jelenségek gyakoribbak és hevesebbek lesznek vasárnap délután és a vasárnapról hétfőre virradó éjszaka a régiók többségében, hétfőn és kedden pedig főként az ország déli, keleti és középső részében. Május 6-án, hétfőn az idő fokozottan lehűl az ország nyugati és északi részében, kedden pedig az egész ország területén, figyelmeztetnek még a meteorológusok.


Szatmár megyében komoly károkról vagy áradásokról egyelőre nem érkezett jelentés, viszont Szatmárnémetiben vasárnap délután egy ág szakadt egy elektromos vezetékre. A Károlyi úti helyszínre a tűzoltók és az áramszolgáltató emberei vonultak ki, akik percek alatt elhárították a veszélyt.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: