2019-01-14 14:25:29• hírek • Szatmár.ro

Felhívás: vers- és prózamondó verseny a Magyar Kultúra Napjának alkalmából a Kölcseyben

A 2016-os év legjobbjai
A 2016-os év legjobbjai

A Szatmárnémeti LiterArt Egyesület és a  Kölcsey Ferenc Főgimnázium a Magyar Kultúra Napjának alkalmából vers- és prózamondó versenyt szervez január 25-én általános- ás középiskolás diákok számára.

A versenyzők a következő csoportokba jelentkezhetnek:

 

A1 csoport:  Előkészítősök, első- és második osztályosok számára: „ Jó, hogy látlak, Rókakoma! - állatmesék kategória. Az előadott darab egy szabadon választott állatmese, versben vagy prózában. Az előadás nem lehet hosszabb 3 percnél.

 

A2 csoport: III-IV. osztályosok számára: „Történetek Csodaországból” - gyermekpróza kategória. Egy szabadon választott prózarészlet Lázár Ervin, Berg Judit, Méhes György, Bálint Ágnes, Nógrádi Gábor, Csukás István műveiből. A prózarészlet előadása nem haladhatja meg az 5 percet.

 

B1 csoport: V - VI. osztályosok számára: „A játék az gyönyörű…” - játék a nyelvben, játékos nyelv kategória. Egy szabadon választott vers vagy prózarészlet a XX.- XXI. század gyermek és ifjúsági irodalmából. Az előadás nem haladhatja meg az 5 percet.

 

B2 csoport: VII -VIII. osztályosok számára: „Szép a világ, gyönyörű a világ, és nincs hiba benne” (Dsida Jenő) - természetleíró vagy természettel kapcsolatos művek kategóriája. Egy szabadon választott , természetleíró, vagy a természettel kapcsolatos vers a XIX.- XXI. század  magyar  vagy világirodalmából. Az előadás nem haladhatja meg az 5 percet.

 

C1 csoport: IX -X. osztályosok számára: „Kék villogású, gyönyörű tó vagyok” (Dsida Jenő) - szatmári költők kategóriája. Egy szabadon választott vers Kölcsey Ferenc, Ady Endre, Kaffka Margit, Krüzselyi Erzsébet, Gellért Sándor, Fényi István, Dsida Jenő, Szilágyi Domokos, Páskándi Géza, Kovács András Ferenc, Jánk Károly vagy más szatmári alkotó költészetéből. A vers előadása nem lehet hosszabb 5 percnél.

 

C2 csoport: XI - XII. osztályosok számára: „Én játszom ugyan, de ti vegyetek komolyan” (Szilágyi Domokos) - nyelvi, formai játékosság kategóriája. Életöröm, szerelem, játékosság a XX-XXI.század lírájában. A vers előadása nem lehet hosszabb 8 percnél.

 

Az A, B és C csoport versenyére 2019. január 25-én, pénteken 13 órától kerül sor. Minden csoport versenyének helyszíne a Kölcsey Ferenc Főgimnázium.

 

Iskolánként, csoportonként 2-2 diákot várunk. Más megyékből, illetve az országhatáron túlról érkező vendégeink számára a szállást és étkezést a szervezők biztosítják. Jelentkezni lehet 2019. január 21-ig a következő e-mail címeken:

 

A csoport: sarosi_melinda@yahoo.com

B csoport: eniko_forizs@yahoo.com

C  csoport: eniko_forizs@yahoo.com

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: