2009-12-14 10:05:16• hírek • Szatmár.ro

Felháborodás a segélyek miatt

Több Szatmár megyei község el van maradva a szociális segélyek kifizetésével.

Soha nem fordult még elő, hogy a rászorulók ne kapták volna meg a téli ünnepek előtt a szociális segélyt, most pedig egyelőre még csak ígéret sincs a juttatás folyósítására. A napokban sok helyen felháborodásuknak adtak hangot a romák, főleg,  hogy az államelnökválasztás második fordulójában több párt is alaptalan ígéreteket tett, ha „jól szavaznak".

Pusztadarócon még a múlt hét elején küldöttség kereste fel a polgármesteri hivatalt, Mikolában csütörtökön követelték a segélyt az illetékesek. Mindkét faluból a prefektúrára mennek a következő napokban az érintettek, és ott tesznek panaszt. A nagy gond az, hogy az év ezen időszakába alkalmi munka sem akad faluhelyen, és, ha lenne is, arra találni épp elég jelentkezőt azok közül, akiknek nemrég szűnt meg a munkahelye.

A segélynélküliséget fokozz hogy változott a fűtési támogatások kiutalási rendszere is: ezt ebben az évben részletekben kapják meg az igénylők. Az ígéret szerint az első pénzösszeget leghamarabb januárban kapják kézhez a csládok. Egyesek szerint a szociális problémák elmélyülése nagyon komoly tiltakozási akciókhoz vezethet.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: