2019-12-02 09:15:18• hírek • Refszatmár.eu

Felgyúltak advent belső fényei a Crossyounity koncertjén

Pénteken pompázó ünnepi színekbe öltözött Szatmárnémeti városa, szombaton pedig advent belső fényei is meggyúltak a Dinu Lipatti Filharmóniában, mely teljesen megtelt a Crossyounity koncertsorozatának Szatmárnémeti állomásán, felszabadult örömöt hozva a közönségnek.

Rácz Ervin szervező, lelkipásztor a kilenc éves refszatmar.eu és a nyolc éves Harangszó Rádió szerkesztője köszöntötte a gyülekezetet, majd Király Lajos házigazda esperesként szólt a zenéről, az énekről és a hallás ajándékáról: „a hit hallásból van” (Róma 10,17)
 

Fazakas Ferenc Szilágyságból származó nyírbátori lelkipásztor vezette fel a koncertet, mely egy határon átívelő projekt része. Anyaországi és partiumi ifjak még nyár folyamán egy táborban vettek részt, hogy megtanulják az előadott énekeket, melyeket több helyszínen előadtak vagy tovább fognak adni Királyvárás címmel. Arról a Jézusról énekelnek, aki kisgyermekként eljött, megváltóként elment és királyként jön majd vissza.



Mike Pál magyarkéci lelkipásztor vezetésével előjött az éneklősereg, a Crossyounity, azaz fiatalok, akiket a kereszt köt össze. “Isten azt írta: SZERETLEK. Fölírta az égre, ráírta a földre, beleírta a tenger hullámaiba. Mindenhová odaírta! Isten azért teremtett mindent ezen a világon, hogy – akár egy tükörben- láthassuk benne Őt. Hogy megmutassa magát nekünk, hogy megismerjük Őt, és a szívünk dalolni kezdjen. Isten mindezt szavakká formálta, könyvet írt belőle, és elnevezte Bibliának. Nos, a Biblia nem törvények könyve, és nem is hősök könyve. A Biblia mindenekelőtt A MESE. Kalandregény egy fiatal Hősről, aki egy messzi országból érkezik, hogy visszaszerezze elveszett kincsét. Szerelmes regény egy bátor Hercegről, aki elhagyja palotáját és trónját – mindenét -, hogy megmentse azt, akit szeret. Olyan, mint amikor a legszebb tündérmese valósággá válik! A legjobb dolog, amit elmondhatunk erről a Meséről, az, hogy igaz…” Sally Lloyd Jones (Zágoni Balázs fordítása) Ezzel a megdöbbentő igazsággal indult a darab, mely az üdvtörténet minden lényeges pontját feltárta a bűnesettől a megváltásig, a várakozás reménységét, a reményteljes várakozást ültetve a hallgatóság szívébe: „Mert hány király mondott le trónjáról már? Hány az az úr, aki koldussá vált? Hány nagyság lett már összetört emberré?”



Csillogtak a szemek a meghatódottságtól, mert érezték, ez az ő személyes történetük, nem csupán egy kétezezéves sztori. Ugyanakkor akarva akaratlanul megmozdult a láb, belső indíttatásra tapsra kényszerült a kéz, megtelt a száj nevetéssel, a szív pedig örömmel. Egy különleges este volt, ahol egy szívvel, egy szájjal és ugyanazzal a vággyal járultak a Király elé, neki elmondva: „Itt és akárhol, érzem elsodor/ s szárnyra kelt a Te örök hűséged,/ egy a vágyam, most és bármikor,/ ahol Te vagy, ott jó!”





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: